Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştıran uygulamaları onayladı - Son Dakika
Güncel

Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştıran uygulamaları onayladı

Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştıran uygulamaları onayladı

Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştırma kararı dahil turizmi hareketlendirecek bir dizi uygulamaya onay verdi.

27.03.2023 18:13  Güncelleme: 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştırma kararı dahil turizmi hareketlendirecek bir dizi uygulamaya onay verdi.

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa, ülkeye turist çekmek için hükümetin hazırladığı planla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İranlı turistlerin Güney Sina'daki havalimanlarına vardıklarında belirli kontroller ve şartlar dahilinde vize alacağını belirten İsa, İranlıların, kendi ülkelerinden turist gruplarına dahil olarak Mısır'a gelmesinin bu şartlardan biri olduğunu kaydetti.

Yine İranlılar için turizm şirketleri tarafından organize edilen gruplar aracılığıyla vize alınmasının da şartlar arasında yer aldığını aktaran İsa, aynı zamanda 5 yıllık çok amaçlı vize çıkarılabileceğini ve ücretinin 700 dolar olacağını belirtti.

Mısır'a gelen turist sayısının bu yılın ilk iki ayında yıllık olarak yüzde 30 iyileşme gösterdiğini dile getiren İsa, konuyla ilgili net bir veri paylaşmadı.

İsa, savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan gelen turist sayısının da azaldığını ancak ABD, Fransa, İtalya ve İngiltere'den gelen turist sayısında büyük bir artış olduğunu kaydetti.

İran-Mısır ilişkileri

İran ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 1979'da Kahire'nin İran'ın devrik şahı Muhammed Rıza Pehlevi'ye iltica hakkı tanıması ve İsrail ile Camp David Barış Anlaşması'nı imzalaması nedeniyle kopmuştu.

İran- Irak Savaşı'nda Mısır'ın Irak'ı desteklemesiyle ilişkiler daha da bozulmuştu.

İki ülke 40 yıldan uzun süredir karşılıklı büyükelçi bulundurmuyor ve ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde yürütülüyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçen yıl temmuz ayında yaptığı açıklamada, "Tahran ile Kahire arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, bölge ülkelerinin ve iki ülke halklarının çıkarınadır." demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır hükümeti, İranlı turistlerin ülkeye girişini kolaylaştıran uygulamaları onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement