Mısır ile Fas Arasında "Hentbol" Polemiği - Son Dakika
Spor

Mısır ile Fas Arasında "Hentbol" Polemiği

Mısır Hentbol Federasyonu Başkanı Halid Hammude'nin, "Uluslararası Şarm eş-Şeyh Turnuvası'na katılacak ülkeler arasından Fas'ı çıkardık" açıklamasına, Faslı mevkidaşından ilginç cevap geldi.

06.01.2015 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas Hentbol Federasyonu Başkanı Muhammed el-Amrani, Mısır'da düzenlenecek turnuva için ev sahibi ülkeden resmi davet almadıklarını belirterek, ''Mevcut durumda zaten milli takımımız ve teknik direktörümüz yok. Dolayısıyla Şarm eş-Şeyh Turnuvası'na katılmayacağız'' dedi.

Amrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Tunus'taki bir toplantıda Mısır Hentbol Federasyonu yetkililerinden sözlü davet aldıklarını, ancak sonraki süreçte kendilerine resmi bir davet iletilmediğini ifade etti. Bazı nedenlerle söz konusu turnuvaya katılamayacaklarını dile getiren Amrani, "Üstelik bu turnuvaya katılmanın bize 135 bin dolar maliyeti var" dedi. Mısır'ın yanı sıra Brezilya, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in katılacağı bildirilen turnuva 8-12 Ocak'ta yapılacak.

''Siyasi krizle ilgisi yok''

Fas Milli Hentbol Takımı'nı Uluslararası Şarm eş-Şeyh Dostluk Turnuvası'ndan çıkardıklarını bildiren Mısır Hentbol Federasyonu Başkanı Hammude, kararın nedenine ilişkin açıklama yapmazken, alınan kararın iki ülke arasında son dönemde süregelen siyasi krizle ilgisinin olmadığını vurgulamıştı. Fas'taki iki devlet televizyonu 2 Ocak'ta, Mısır'daki olayları ilk kez "darbe", Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi de "darbeci" olarak nitelendirmişti. Fas Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polisario Cephesi'ne destek için Cezayir'de düzenlenen uluslararası konferansa Mısır'dan bir heyetin katılmasının, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin arkasında yatan sebep olduğunu savunmuştu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mısır ile Fas Arasında 'Hentbol' Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement