Mısır'ın Esed Rejimiyle İlişkilerini Kesme Kararı - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın Esed Rejimiyle İlişkilerini Kesme Kararı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Esed'e karşı sertleşmesinin, Amerika'nın Suriye muhalefetinin silahlandırılması kararıyla ilgisi olmadığını iddia etti.

16.06.2013 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Esed rejimine karşı aldığı tavrı sertleştirmesinin, ABD yönetiminin Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasına onay vermesiyle ilgisi olmadığını öne sürdü.

İhvan Sözcüsü Ahmed Arif AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye devrimine verdiğimiz desteği ABD'nin tavrıyla ilişkilendiremeyiz" dedi.

Arif, İhvan'ın tavrının, son zamanlarda yabancı güçlerin özellikle de Hizbullah militanlarının Esed güçleri yanında savaşmaya başlamasından sonra sertleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün Kahire'nin Nasr ilçesinde, çoğunluğu İslami Hareketler mensubu 25 bin kişinin katılımıyla düzenlenen, "Suriye Devrimine Destek: Zafer Kazanıncaya Kadar Birlikteyiz" başlıklı konferansta Esed rejimiyle ilişkilerini tamamıyla kesmeye karar verdiklerini açıklamıştı.

Mısırlı muhalif gruplar, İhvan'ın Esed rejimine karşı bu son çıkışını "ABD ve casuslarına itaat" olarak yorumlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın Esed Rejimiyle İlişkilerini Kesme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement