Mısır'da Bir Kilisede Daha Patlama Meydana Geldi! Ölü Sayısı 36'ya Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Bir Kilisede Daha Patlama Meydana Geldi! Ölü Sayısı 36'ya Yükseldi

Mısır'ın Tanta kentindeki kilise saldırısının ardından İskenderiye'deki kiliseye de canlı bomba saldırısı düzenlendi. İki saldırıda toplam 36 kişi can verirken 100'den fazla kişi de yaralandı.

09.04.2017 11:31  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yaralandı. St George Kıpti Kilisesi'ndeki patlamanın, Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldi. Mısır'da İskenderiye kentindeki kilisenin önünde ikinci bir patlama yaşandı. Patlamada 11 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi.

İSKENDERİYE'DE İKİNCİ PATLAMA YAŞANDI

Mısır basını ilk saldırının ardından bu kez Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kilise önünde bomba patladığını duyurdu.

11 KİŞİ ÖLDÜ, 25 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid, Mısır devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İskenderiye'deki St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi yakınlarında gerçekleşen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 3'ü güvenlik görevlisi 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin yaralandığını söyledi.

KİLİSEYE GİRMESİNE POLİS ENGEL OLDU

İkinci saldırının canlı bombayla düzenlendiği belirlendi. ​İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçleri tarafından kiliseye girişi engellenen intihar eylemcisinin, üzerindeki bombaları infilak ettirdiği kaydedildi.

İşte canlı bombanın girmesini engelleyen polislerden biri:

İLK SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLDÜ, 71 KİŞİ YARALANDI

Kilisenin girişinde meydana gelen patlama, Hristiyanların Hz. İsa'nın Kudüs'e girişini kutladığı bir bayram gününe denk geldi. Ölü sayısı 25 yaralı sayısı ise 71 olarak bildirildi.

ÇOK SAYIDA CANSIZ BEDEN VAR

Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin gazetelerle kapatıldığı belirtiliyor.
SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Kilisede bir bombanın patlatıldığı ya da intihar bombacısı ihtimalleri değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığı belirtildi.

Olayın sorumluluğunu DEAŞ üstlendi.


"AÇIK BİR TERÖR EYLEMİ"

Mısır devlet televizyonu, Başbakan Şerif İsmail'in olayla ilgili bilgi almak için İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ile telefonda görüştüğünü aktardı. Başbakan İsmail yaptığı açıklamada olayı "açık bir terör eylemi" olarak nitelendirdi. Saldırıyla ilgili soruşturma için Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'ın görevlendirildiği duyuruldu.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da bir kiliseye düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

KARAKOLDA PATLAMA İDDİASI

Tanta kentinde dakikalar sonra ikinci bir patlama meydana geldi. Yerel basına göre ikinci patlama bir polis karakolu hedef alındı.Ancak ikinci patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


MISIR'IN EN BÜYÜK KENTLERİNDEN BİRİ

Mısır'ın en büyük kentlerinden biri olan Tanta, Kahire ve İskenderiye arasında yer alıyor.

2016'DAKİ SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kahire'nin en büyük Kıpti katedraline Aralık 2016'da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kişi de yaralanmıştı. Bu, son yıllarda Mısır'daki Hristiyanları hedef alan en kanlı saldırı olmuştu.

Patlamanın olduğu yerden diğer fotoğraflar:



Mısır\'da Bir Kilisede Daha Patlama Meydana Geldi! Ölü Sayısı 36\'ya Yükseldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Bir Kilisede Daha Patlama Meydana Geldi! Ölü Sayısı 36'ya Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement