Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursi Açıklaması

Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tarık Abdülcelil El- Seyyid Mursi, "İki millet arasındaki tarihi dostluğu ve toplumsal kaynaşmayı günümüze kadar geleneklerde, sanatta, edebiyatta kısacası toplumun her alanında görmek mümkün." dedi.

14.03.2018 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tarık Abdülcelil El- Seyyid Mursi, "İki millet arasındaki tarihi dostluğu ve toplumsal kaynaşmayı günümüze kadar geleneklerde, sanatta, edebiyatta kısacası toplumun her alanında görmek mümkün." dedi.

Trakya Üniversitesi (TÜ), Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Mısır'ın tanıtım etkinliği düzenlendi.

TÜ Merkez Kütüphane konferans salonundaki etkinlikte konuşan Mursi, Mısır ve Anadolu halklarının binlerce yıldır birbirini tanıdığını söyledi.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin Hititler ve eski Mısırlılara kadar uzandığını belirten Mursi, "Mısır halkı ve Türk halklarının kaynaşması Mısır'daki Tolunoğlu devleti zamanına kadar gitmektedir. Bu dönemde bazı Türk halkları, Orta Asya'dan Mısır'a geçerek buraya yerleşti. Mısır ve Türk halkları arasındaki bütünleşme ve kaynaşma Memlük ve Osmanlı Devleti'nde devam etti. İki millet arasındaki tarihi dostluğu ve toplumsal kaynaşmayı geleneklerde, sanatta, edebiyatta kısacası toplumun her alanında görmek mümkün. İki ülke halkının birbiri hakkında bilmediği hususlar da vardır. Avrupalılar, Amerikalılar, İngiliz, Fransız ve Japonlar bile bizi Arapları, Türkler'den daha iyi bilirler. Müslüman toplumların birbirini daha iyi tanıması gerekir." dedi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da 50 farklı ülkeden 2 bin 700 uluslararası öğrencinin Trakya Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü söyledi. Her ay ülke tanıtım günleri düzenlediklerini anlatan Çalışkan, "Farklı ülkeleri ve kültürleri tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Mısır ile ilgili tanıtımı gerçekleştiren sayın Tarık Abdülcelil El- Seyyid Mursi'ye teşekkür ederiz." diye konuştu.

TÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Ahmed İsmaiel de Mısır'ın tarihi, coğrafi özellikleri ve turizmi ile ilgili bilgiler aktardı.

Etkinliğe katılan öğrencilere Mısır ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement