Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri

Mısır ve Suriye\'deki Katliamlara Tepki Gösterileri

Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto etmek için Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda toplandı

23.08.2013 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto etmek için örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda toplandı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır ve Suriye'deki katliamlara dikkati çekmek için Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi. Gruptakiler, parkta akşam namazı kıldı.

Parkın çevresine ve içine, Seyyid Kutub, Şeyh Ahmet Yasin, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzet Begoviç ve Malcom X'in sözlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

Parkta, Müslüman Kardeşler'in öldürülen kurucusu Hasan el-Benna, Mısır rejimi tarafından idam edilen yazar Seyyid Kutub ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu Türkçe, Arapça ve İngilizce "Katlettiniz, Astınız, Yedirmeyiz" ve "Ya Müntakkim Allah, bizi intikamına memur et, şehitler borcunu ödedi, sıra bizde ümmet", "Mazlumu öldüren zalimin kurşunu değil, ümmetin suskunluğudur", "İhvan üzülme imam-hatip nesli seninle" yazılı pankartlar da yer alıyor.

Parktaki Fatih heykeline de Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler, katliamı kınayan yazılar, fotoğraflar, posterler ve karikatürler asıldı.

Rabia işareti olan dev balon

Konuşmaların yapılacağı platformun arka tarafında, üzerinde Türkçe, Arapça, İngilizce "Kardeşlik bedel ise Mısır'a destek zamanı", "Adeviyye'ye kardeş meydan Saraçhane" yazıları bulunuyor. Platformda ayrıca tahtadan yapılmış iki büyük Rabia işareti bulunuyor.

Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ve Rabia işaretinin bulunduğu flamalarla donatılan parkta, üzerinde Rabia işareti bulunan dev bir balon dikkati çekiyor. Bazı katılımcıların, Rabia işareti olan dövizler, bazılarının da Mursi'nin resimlerini taşıdığı görüldü.

Sık sık tekbir getiren gruptakiler, zaman zaman da "İhvan'a selam direnişe devam", "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Şehit Esma yolun yolumuz", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları atıyor.

Van'dan yola çıkan "Mısır Gönüllüleri"nden eyleme destek

Bu arada, katliamları protesto etmek için Van'dan yola çıkan ve kendilerine "Mısır Gönüllüleri" adını veren bir grup da eyleme destek veriyor.

Yoğun katılımın olduğu eylem, konuşmalarla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement