MİT Başkanı Fidan'ın Adını Kullanarak 65 Bin TL'lik Vurgun Yaptı - Son Dakika
Güncel

MİT Başkanı Fidan'ın Adını Kullanarak 65 Bin TL'lik Vurgun Yaptı

Adana'da dolandırıcı, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın talimatıyla gizli operasyon yaptığını söyleyip yaşlı çiftin 65 bin liralık altınını aldı.

26.03.2019 09:02  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da MİT Başkanı Hakan Fidan'ın talimatıyla gizli operasyon yaptığını söyleyip bir ailenin 65 bin liralık altınını alan şüpheli, yankesicilik ve dolandırıcılık dedektiflerinin sosyal medyadan takibi sonucu yakalanıp tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Cumali İ.'ye cep telefonundan ulaşan bir kişi, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtıp, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın talimatıyla gizli bir operasyon yönettiklerini söyledi. Cumali İ'ye; "Kimlik bilgilerin terör örgütlerinin eline geçmiş. Senin adına örgütsel faaliyetler yürütüyorlar. Biz bunu senin yapmadığını biliyoruz ancak gerçek zanlıları yakalamak için gizli bir operasyon yürütüyoruz. O nedenle her dediğimizi yap bir vatandaş olarak bize yardımcı ol" diyerek, onu korkuttu.

YAŞLI KADINI DA KANDIRDILAR

Yaşlı adamı evden uzaklaştıran dolandırıcılar, Cumali İ'den ev telefonu numarasını alıp, eşi Esma İ.'yi (65) de aradı. Bir taraftan da parka yönlendirdikleri Cumali İ.'yi korkutan dolandırıcı, yaşlı kadına, "Eşin şu anda emniyette ve onu sorguya aldık. Kocan, evde altın takılar olduğunu söyledi. Bir arkadaşı eve yönlendireceğiz, operasyon kapsamında altınlar üzerinde parmak izi çalışması yapacağız bu nedenle onları gelen arkadaşa verin" dedi.

ALTINLARI POŞETE KOYUP VERDİ

Bunun üzerine Esma İ. de eşini kurtarmak için evdeki 65 bin lira değerinde olan; 7 Adana burması, 5 tüm altın, 2 yüzük, bir tektaş pırlanta, bir altın kolye ve bir de beş taştan oluşan altın yüzüğü poşetin içerisine koyup, eve gelen görevli kılığındaki dolandırıcıya verdi.

POLİS HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Dolandırıcılar, altınları alır almaz Esma ve Cumali İ. ile olan bağlantılarını kopartıp, telefonlarını da kapattı. Olay, yaşlı adamın eve gelip, yaşadıklarını eşine anlatmasıyla ortaya çıktı. Yaşlı çift, soluğu emniyette alırken, ihbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri incelemeye aldı.

100 KAMERA İNCELENDİ

Yaklaşık 100 güvenlik kamerasına ait 50 saatlik görüntüyü saniye saniye inceleyen polis, yaşlı kadından altınları alan zanlının, olay yerine taksiyle gelip, yine taksiyle ayrıldığını tespit eden ekipler, önce güvenlik kameralarından ticari aracın plakasını belirledi, sonra da aracın nereye gittiğini takip etti.

DOLANDIRICININ KİMLİK BİLGİLERİNİ ULAŞTILAR

Şüphelinin araçtan indiği bölgedeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis, şahsın girdiği evi de saptadı. Bu evde oturanların kimlik bilgileri üzerinden sosyal medyada tarama yapan ekipler, dolandırıcının da kimliğine ulaştı.

DOLANDIRICI TUTUKLANDI

Bindiği takside kendisini 'Murat' olarak tanıtan ve herhangi bir suç kaydı olmadığı için de sistemde ismine ulaşılamayan kişinin, Muzaffer A. olduğu ortaya çıktı. Polis zanlıyı yakalamak için harekete geçti Zanlı Sarıhamzalı Mahallesi'nde evine giderken yolda yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

MİT Başkanı Fidan\'ın Adını Kullanarak 65 Bin TL\'lik Vurgun Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MİT Başkanı Fidan'ın Adını Kullanarak 65 Bin TL'lik Vurgun Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • emekli komiser : bu adamın dilini koparınki bir daha sözlü dolandırıcılık yapmasın kimseyi aramasın kolarını ve ayaklarını kökten kesin ki sürüngen gibi yaşasın daha yazayım mı 3 3 Yanıtla
  • gazi torunu : ejdatlarımızın kanıyla dişiyle tırnağıyla kurulan ülkem ne hale gelmiş yazık .ecdatlarımızın kemikleri sızlıyordur 2 2 Yanıtla
  • haberci: ülkenin geldiği notka 2 2 Yanıtla
  • andsmero: haaa bu arada hakan fidanın ismi neden geçmıyor ortalıkta damat izin mi vermıyor acaba gundemde kalmasını 0 4 Yanıtla
  • güreşçi: ya bunları toplamaya almaya birde polismiz gidiyormu bırakın bana verin bir silah hepsini olduğu yerde infaz edeyim 2 2 Yanıtla
  • mehtap: maşallah bunlarda korku diye bir şey de kalmamış yazık ülkenin düştüğü druma bak 1 1 Yanıtla
  • tüccar: hafta sonu anteptye iş görüşmem var bu adananın yolunu dahi kullanmaktan korkuyorum.yada niğde maraş üzerimi gitsem 0 1 Yanıtla
  • münir: git hocam hocam git deponu fulle dağ taş devam et elbet varırsın 0 0
  • gamze: ay ne korkak herşifsn be otobandan git senden başka o yolu kullanan yok mu 0 0
  • sabri: maalesef kardeşim durum çok vahim 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement