Mithatpaşa Tünelleri'nin Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Mithatpaşa Tünelleri'nin Temel Atma Töreni

Mithatpaşa Tünelleri\'nin Temel Atma Töreni

Zonguldak'ta, Mithatpaşa 1-2 Tünelleri'nin temel atma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tüneller sayesinde şehir içi trafiğinin yüzde 25 azalacağını belirtti.

02.08.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, Mithatpaşa 1-2 Tünelleri'nin temel atma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tüneller sayesinde şehir içi trafiğinin yüzde 25 azalacağını belirtti.

Törene, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve davetliler katıldı.

Zonguldak'ta yapılan hizmetleri anlatan Binali Yıldırım, "Zonguldak'ta yeni bir hizmetin temelini atıyoruz. Aslında burayı arkadaşlar çok daha önce planlamışlardı. Allah'a şükür memlekette o kadar çok iş vardı ki ancak sıra geldi. Şimdiden 60'ar metre ilerlemişler. Bu işin gerçek mimarları buradadır. Alkışı onlar hak ediyor."

Zonguldak'ın karaelmas diye bilinen kömür madeninin Türkiye'de en önemli merkezlerinden biri olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Zonguldak insanının büyük bir kısmı buradan geçimini sağlıyor. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması bu madenlerden temin edildi. Yine ERDEMİR ile diğer tesisleriyle Zonguldak üreten, ürettiğiyle ülkemize katkı sağlayan bir ilimiz. Şimdi, zaman zaman burada bazı beyanatlar görüyorum. 'Zonguldak'ın işleri yavaş gidiyor, yol yapılmıyor. Şu eksik bu eksik. 'Bu gün ben Zonguldak'ın sizin gibi güzel insanlarına hesap vermeye geldim. Zonguldak'ta, 2002 yılına kadar Cumhuriyet'in ilanından bu tarafa 14 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Zonguldak'ın plakasının dörtte biri bile değil. Şimdi 10 yılda, Recep Tayyip Erdoğan bu ülke sevdalısı Başbakanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarında gerçekleştirilen bölünmüş yol miktarını söylüyorum. 142 kilometre. Kaç kat 10 kat. On yılda 80 yılda yapılanın üzerine 10 kat. 142 kilometre bölünmüş yol yapmışız. Helal olsun Zonguldak'a. Zonguldak'a iş yapılmadı diyenlere verilecek en güzel cevap budur."

Hayalleri değil, yapılanları anlattıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Mithatpaşa Tünelleri, toplam dört bin metre ediyor. Bunun gibi onlarca tünel var. Ereğli'den giriyor, Kozlu'dan çıkıyor. Filyos'tan giriyor, Kilimli'ye kadar. Tünellerin sayısı 20'den fazla. Toplamı, metraj olarak 60 kilometre. Hepsi de çift tünel, iki ile çarptığınızda 120 kilometre tünel demek. Bu ülke bir Bolu Dağı tünelini 30 sene yapamadı. 3200 metrelik bir şey. Ama 10 yılda biz Türkiye genelinde 150 kilometre tünel yaptık. Kimse bu hizmetlerle aşık atamaz. Açık konuşuyorum. On yılda bizden önceki on yılda Zonguldak'a, kaç tane bakanı oldu. Başbakanı oldu. Allah rahmet eylesin, Veysel Atasoy güzel hizmetler yaptı. Ama Zonguldak'a 50 yıldır devam eden bu köklü sorunlara, bu kadar kararlılıkla ve inançla gidilmedi. Çünkü biz insanımıza sevdalıyız. Çünkü biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla çalışan bir ecdadın nesilleriyiz. Tünellerde yapacağız, yollarda yapacağız. Limanlar da yapacağız. Demiryollarını yenileyeceğiz. Zonguldak'ı en güzel yere taşıyacağız."

"SİZİN İKTİDARINIZA BU YAKIŞIR"

Zonguldak sınırları içerisinde devam eden 20 proje daha olduğunu aktaran Bakan Binali Yıldırım, tüneller sayesinde şehir içi trafiğinin yüzde 25 azalacağını belirtti.

Zonguldak'ı ilçeleriyle ve komşu illeriyle birbirine bağladıklarını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizin iktidarınıza da bu yakışır. Şu an devam eden 20 tane projemiz var, Zonguldak hudutları içinde. Bunların toplam tutarı 2 milyar TL. Doğu'dan geliyorsunuz, Filyos'tan Kilimli'ye, tünel viyadük. Geldik Kilimli'ye tünel yok, yol da yok. Denizi dolduruyoruz. Sahil yolundan giriyoruz. Giriyoruz Mithatpaşa Tünellerine, Devrek yoluna kadar tünel viyadük. Yolu Devrek yoluna bağlıyoruz. Doğu'dan gelen trafik şehrin içine girmeden şehrin altından geçerek gidiyor. Kamyonlar, ağır vasıtalar artık mecburiyet caddesine girmek durumunda kalmıyor. Tünellerden geçerek ver elini Ankara veya Ereğli Alaplı tarafı. Büyük bir rahatlık. Zonguldak'ın şehir içi trafiği yüzde 25 azalacak. Yetmez, oradan 12 kilometre de Kozlu'yu da kuşaklayan tünellerle geçiyoruz. Nereye bağlıyoruz, Ereğli-Alaplı yoluna bağlıyoruz."

ZONGULDAK, KARADENİZ'İN KUZEYİNE KAPISI

Zonguldak'tan Ukrayna ve Rusya'ya taşımacılık yapıldığını belirten Bakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Burası, Karadeniz'in kuzeyine kapısıdır. Ukrayna'ya, Rusya'ya buradan taşımacılık yapılıyor. Demir-çelik, kömür nakliyesi buradan yapılıyor. Demiryolu ve havayoluyla da, deniz yoluyla da ulaşılan bir ilimiz. Ama ne yazık ki bizden önceki yıllarda, çok laf edilmiş, az iş yapılmış. Ama biz şu farkı ortaya koyduk. On yılda dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek gelen bir iktidarız. Türkiye'nin her tarafında, bölünmüş yollarıyla, hızlı trenleriyle, bilişim yollarıyla, hızlı internetiyle, Türkiye'yi iyi yerlere getirdik. Yıllardır yapıldığı günden bu tarafa, el atılmayan Zonguldak- Karabük demiryolunu yeni baştan yapıyoruz. En modern şekilde, sinyaliyle, elekro mekanizasyonuyla tamamen yeniliyor. Şu anda 2 milyon yük taşınıyor yılda. 10 milyona çıkacak. Filyos Limanı'da 70'li yıllardan beri gündemdedir. Yapmak AK Parti iktidarına nasip olacak."

"HAVAALANINA SAHİP ÇIKIN"

Zonguldak Havaalanı'na talep olmadığı için iç hat seferlerinin kaldırıldığını hatırlatan Bakan Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Çaycuma Havalimanı'nı açtık. Biz havaalanını açtık. Eksikliğini giderdik. Ancak şimdi yurt dışından seferler yapılıyor. İç hatlarda denediler, tutmadı. Niye tutmadı, yolcuyu siz vereceksiniz. Seyahat edeceksiniz ki uçak şirketleri gelsin. Havalimanı orada. Herşey yerli yerinde. Şirketlere rica ediyoruz, sefer koyuyorlar. Boş gelip, boş gidiyor. Yaşaması için Zonguldak'ın, Kilimli'nin, Kozlu'nun, Filyos'un, Ereğli'nin, Alaplı'yla havalimanına sahip çıkılacak. Biz ne destek lazımsa vermeye hazırız."

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Türkiye'nin birlik içerisinde yoluna devam ettiğini anlatan Bakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu ülkenin özlemi hızlı tren de hayata geçirilir. El atılmamış tren yolları yenilenir. İletişim yolları, akıl yolları, Türkiye'nin her tarafında fiberobtik ağı ördük. Türkiye iletişimde Avrupa'nın beş ülkesi arasına girdi. İnanılmaz mesafe kat edildi. Ama bir şey çok önemli. Bu ülkenin birliği, beraberliği, 76 milyonun kardeşliğidir. Bunu hiçbir şeye değişmeyiz."

Zonguldak'ın Türkiye'nin kardeşliğinin, birliğinin, beraberliğinin teminatı olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Herkese, dost düşmana söylediğimiz şudur. Biz bu ülkede Kürtüyle, Türküyle, Romanıyla, Çerkeziyle, her mezhep ve meşrepten 76 milyon bir olduk, kardeş olduk. Tasada, gururda hep beraber olduk. Vatan toprağımız hepimize yeter. Yeter ki ay yıldızlı bayrağımızın altında bir devlet, bir millet, bir vatan, tek Türkiye olarak yolumuza devam edelim. Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine, ülkemizi selametle ulaştıralım."

Temel atma töreninde, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da konuşma yaparak tünellerin hayırlı olmasını diledi. Beraberindekiler ile butona basan Bakan Binali Yıldırım, tünellerde incelemelerde bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mithatpaşa Tünelleri'nin Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement