Mladiç'in Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika
Dünya

Mladiç'in Hazırlıklarını Tamamladı

Mladiç\'in Hazırlıklarını Tamamladı

Srebreniça Katliamı'nın baş zanlısı Genaral Ratko Mladiç'i bekliyor, hazırlıklar tamamlandı

29.05.2011 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda, 16 yıl sonra Belgrad kenti yakınlarında yakalanan Srebreniça Katliamı'nın baş zanlısı Genaral Ratko Mladiç'i bekliyor, hazırlıklar tamamlandı.

15 METRE KARELİK HÜCRE

Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanacak olan Maldiç'in davasına bakacak olan Hollandalı Alphons Orie, Alman Christoph Flügge ve Güney Afrikalı Bakone Justice Moloto üçlüsünden oluşan hakimler, Mladiç'in Hollanda'ya teslim edilmesini beklerken, 'Bosna Kasabı' olarak anılan Miladiç'in Scheveningen hapishanesindeki hücresi de hazırlandı.

3 metre genişliğinde, 5 metre uzunluğundaki 15 metre karelik hücrede banyo, tuvalet, lavabo, 1 televizyon, 1 radyo, 1 çalışma masası ve bir de kahve makinesi bulunuyor.

Lahey'de eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçlarıyla ilgili olarak kurulan mahkeme binası ve Scheveningen hapishanesi önünde güvenlik önlemleri arttırılıp tüm önlemler alındı.

Hollanda'da beklenen eski general Ratko Mladiç, hafta içerisinde Belgrad kenti yakınlarındaki bir köyde akrabasına ait olan bir eve yapılan baskında ele geçirilmişti.

Mladiç, Lahey'deki mahkemede, 1992-1995 yılları arasındaki Bosna ? Hersek savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebreniça'da soykırım yaparak binlerce kişinin ölümüne neden olmak suçlarından yargılanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Mladiç'in Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement