MMO Ankara Şube 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştiriliyor - Son Dakika
Güncel

MMO Ankara Şube 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştiriliyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube 26. Olağan Genel Kurulu'nun açılış konuşmaları, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Varlık Özerciyes, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapıldı.

13.01.2018 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 bin 702 üyeli MMO Ankara Şube Genel Kuruluna katılan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz özetle, "TMMOB olarak geçtiğimiz iki yıllık çalışma dönemimiz, tek adam rejimine karşı mücadele etmek ve AKP'nin yıkım politikalarına karşı ülkemizi, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunmakla geçti. Hukuki, mesleki ve toplumsal alanda bütünlüklü olarak yürüttüğümüz bu mücadele, siyasal iktidarın topyekûn saldırısı karşısında hem kendi örgütlülüğümüze hem de emek ve demokrasi güçlerine büyük bir umut kaynağı oldu.

İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde TMMOB örgütlülüğü olarak demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, laikliğe ve toplumculuğa olan bağlılığımızdan asla taviz vermedik. 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne nasıl karşı çıktıysak, AKP'nin darbe bahanesiyle yürürlüğe koyduğu sivil darbesine de aynı kararlılıkla karşı çıktık.

Bu kararlı ve mücadeleci tutumumuz nedeniyle son iki yıl boyunca iktidarın çok yönlü saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Örgütlülüğümüze ve meslektaşlarımıza yönelik tüm bu saldırılara rağmen bizler hiç boyun eğmeden, hiçbir üyemizin boynunu eğdirmeden mücadele etmeye devam ettik, bundan sonra devam edeceğiz. Bu inanç ve kararlılıkla, Türkiye'nin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ülkemize, mesleğimize ve değerlerimize sahip çıkmak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamadan mücadele eden tüm arkadaşlarımızı dostlukla kucaklıyorum" şeklinde konuştu.
Gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakma mücadelemizde ısrarcı olacağız
MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar da özetle "On yıllardır emek vererek büyütülen demokratik mevziimizi; Odamız ve TMMOB'nin geleneksel cumhuriyetçi, demokratik, laik, yurtsever, barışçı, eşitlikçi, özgürlükçü, kamu-toplum yararı eksenli çizgisini hassasiyetle koruyacak bir şekilde yola devam ettik.
Halk, kamu, ülke yararı ilkesini ana eksen olarak kabul eden; mesleki ve demokratik mücadeleyi, birini diğerinin önüne koymadan bütünlüklü bir şekilde yürüten çalışma anlayışımızın sürekliliğini sağladık.
Bizler her zaman barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten, bilimden, çevreden yana tutum aldık. Bu uğurdaki mücadelemizden vazgeçmedik.
Koşullar ne olursa olsun, bu temel değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MMO Ankara Şube 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement