Mobil Kanser Tarama Aracı Artvin'de - Son Dakika
Güncel

Mobil Kanser Tarama Aracı Artvin'de

Artvin'de mobil kanser tarama aracıyla yıl içinde şehrin tüm köyleri gezilerek meme, kolon ve rahim ağzı kanseri taraması yapılacak.

12.06.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de mobil kanser tarama aracıyla yıl içinde şehrin tüm köyleri gezilerek meme, kolon ve rahim ağzı kanseri taraması yapılacak.

Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği çerçevesinde Japonya Büyük Elçiliğince Artvin İl Sağlık Müdürlüğüne hibe edilen mobil kanser tarama aracı, köylere giderek vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Uygulama kapsamında Artvin İl Sağlık Müdürlüğünce doktor, hemşire ve teknisyenlerden oluşan sağlık ekibi, mobil kanser tarama aracıyla Tütüncüler köyüne giderek meme ve kolon kanseri taraması yaparken, bir taraftan da bu hastalıklar hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

"Ülke olarak kanser tedavilerinde iyi durumdayız"

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser taramalarıyla, kanserle mücadelede sunulan hizmetin niceliğinin ve niteliğinin artacağını söyledi.

Kanserin ülkemiz ve ilimiz için en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Akalın, "Ülke olarak aslında kanser tedavilerinde iyi durumdayız. Bakanlığımızın politikaları bunu daha ileriye taşımak. Kanserin erken teşhis ve tedavi ile önlenebilir bir hastalık olmasından yola çıkılarak vatandaşlarımızı mümkün mertebe bu hastalıktan korumak, risk altındaki insanlarımızda taramalar yapıp erken teşhis ve tedavi bizim görevimiz. Bunun için de gerekli taramaları ve bilgilendirmeleri her platformda yapacağız." diye konuştu.

Akalın, mobil kanser tarama aracında meme, kolon ve rahim ağzı kanseri taramalarının yapılacağını aktararak, bu sayede vatandaşların en önemli ve en yaygın 3 kanserden korunmuş olacağını kaydetti.

Kanser taramasının önemine dikkati çeken Akalın, "Temel hedefimiz ilimizdeki 320 köyün tamamını gezerek, meme, rahim ağzı ve kolon kanseri noktasında köylülerimizin taramalarını yapıp, halkımızı bilgilendirmek." dedi.

Vatandaşlar da memnun

Vatandaşlardan Nazife Yavuz Demir de doktorların kapılarına kadar gelip kendilerini muayene etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

Ayşe Özdemir ise köyde yaşamaları nedeniyle hastaneye gitmek için zaman bulamadıklarını belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun. Sağlık ekipleri, köyümüze geldi. Allah Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Hastaneyi ayağımıza getirdi. 50 yaşındayım. Bugüne kadar böyle bir hizmet görmedim." diye konuştu.

Havva Ayşe Yıldırım da eskiden hastanelerde sıra beklerken şimdi doktorların, hemşirelerin köylerine, kapılarına gelerek kendilerini muayene etmesinden çok memnun olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mobil Kanser Tarama Aracı Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement