Mobil Kelime Oyunlarını Sevenlerin Yeni Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Mobil Kelime Oyunlarını Sevenlerin Yeni Gözdesi

Mobil Kelime Oyunlarını Sevenlerin Yeni Gözdesi

Akıllı telefonlarda ve tablet bilgisayarlarda kelime oyunlarını oynamayı sevenler yepyeni bir uygulamaya kavuştular.

23.05.2014 14:29  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"KELİMETRE" İLE KELİME DÜELLOSU BAŞLADI!

Kelimetre adlı yeni kelime oyununda kullanıcılar verilen süre içerisinde oyun panosundaki harflerden kelimeler oluşturarak en yüksek puanı almaya çalışıyorlar. Kelimetre, herhangi bir rakiple veya arkadaşlarla oynayabilmenin yanı sıra, birden fazla kişiyi davet ederek grup olarak oynayabilmek gibi özellikleriyle benzerlerinden ayrılıyor. Çok dilli olarak kurgulanan, ilk etapta Türkçe, İngilizce ve İsveççe yayınlanan Kelimetre, Apple Store ve Google Play Store'da kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların kullanımı yaygınlaşırken, mobil uygulama marketlerindeki uygulama çeşitliliği de artıyor. En popüler uygulama kategorilerinden olan kelime oyunları kategorisinin yeni gözdesi "Kelimetre", oyun severlere farklı deneyimler sunuyor.

Kelimetre, tecrübeli bir ekipten oluşan yeni bir oyun stüdyosu girişimi tarafından hazırlandı. Türkiye'nin ilk oyun geliştirme stüdyosu Sobee Studios'un başarılı projelerinde de yer alan Mahir Yıldırım ve Erkan Demir'in yanı sıra Grafik Tasarımcı Ali Taşçı'dan oluşan ekibin geliştirdiği ilk oyun olan Kelimetre, kullanıcılara kelimelerin peşinde eğlenceli anlar vaat ediyor.

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar üzerinde oynanabilen interaktif, çok oyunculu çevrimiçi bir kelime bulmaca oyunu olan Kelimetre'nin amacı, verilen süre içerisinde 4x4'lük bir kelime panosuna yerleştirilen harfleri birleştirerek en fazla puanı elde etmek. Panodaki özel işaretlere sahip bazı harfleri kullanarak oluşturulan kelimeler ekstra puanlar kazandırıyor. Kullanıcılar aynı zamanda buldukları kelimenin uzunluğuna göre bonus da kazanabiliyorlar.

"Kelimetre", grup oynayabilme özelliği ile rakiplerinden ayrılıyor

Oyunu oynamak için öncelikle bir kullanıcı adı seçerek üye olmak veya Facebook hesabı ile bağlanmak gerekiyor. Kullanıcılar Kelimetre'yi, rastgele bir rakiple veya arkadaşlarıyla oynayabiliyorlar. Birden fazla kişiyi davet ederek grup olarak oynayabilmek özelliği ise Kelimetre'yi benzerlerinden ayırıyor. Kullanıcılar, oyun içinde oluşturabilecekleri arkadaş listesinin yanında, Facebook arkadaşları ile de kelime düellosu yapabiliyorlar. Oyunların içinde bulunan sohbet penceresi ise rakipler arasındaki iletişime olanak tanıyor.

Kelimetre'de her oyun 3 tur olarak oynanıyor. Bir sonraki tura geçmek için tüm oyuncuların o turu tamamlaması gerekiyor. 3 turun sonunda en yüksek toplam puana sahip oyuncu, oyunun galibi oluyor. Kelimetre'de oyuna yeni katılanlar için bir de antrenman bölümü var. Kendisini geliştirmek isteyen oyuncular, antrenman bölümünde tek başlarına deneyim kazanabiliyorlar.

Kelimetre'nin diğer bir özelliği ise oyuncuların kelime bulmakta zorlandıkları anlarda "ipucu" alabilmeleri. Oyunda günlük olarak hediye edilen veya satın alınan "jetonlar" kullanılarak ipucu alınabiliyor.

Çok dilli olarak kurgulanan Kelimetre, ilk etapta Türkçe, İngilizce ve İsveççe olarak yayınlandı. Oyuna önümüzdeki dönemde yeni diller de eklenecek.

Kelimetre, Apple Store ve Google Play Store'da kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mobil Kelime Oyunlarını Sevenlerin Yeni Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement