Moda Müzeleri Her Yerde! - Son Dakika
Magazin

Moda Müzeleri Her Yerde!

Biz arkadaşlarımla buluştuğumda asla dedikodu falan yapmayız, hep ciddi olaylardan konuşuruz!!! Duyun da, inanmayın.

30.06.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biz arkadaşlarımla buluştuğumda asla dedikodu falan yapmayız, hep ciddi olaylardan konuşuruz!!! Duyun da, inanmayın. Ama geçen gün sevgili arkadaşım Debora Zakuto ile hem ilham, hem de bilgi veren bir konuşma yaptık. Biz diyoruz ki; bu yıl yaz tatilinde yolunuz, güneydeki tatil beldeleri yerine Avrupa şehirlerine düşerse, birbirinden güzel moda sergilerinin yer aldığı müzelere uğramayı ihmal etmeyin. İşte o sergiler:

GUCCI MÜZESİ-FLORANSA

Floransa'nın unutulmaz meydanlarından Piazza della Signoria'da, 14'üncü yüzyıldan kalma bir binanın içerisinde yer alan Gucci Müzesi; ziyaretçilerini markanın tarihinde çok keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Duvarları Sophia Loren'den Grace Kelly'e, Jackie Onassis'ten Elton John'a kadar birçok yıldızın fotoğraflarıyla süslenen müzede, Gucci tasarımlarının yanı sıra çok özel sanat eserleri de yer alıyor.

DIOR GRANVILLE MÜZESİ-GRANVILLE

Christian Dior'un çocukluk yıllarının geçtiği Granville'deki Villa Les Rhums, bu yıl 'Stars en Dior' sergisine ev sahipliği yapıyor. "Marlene Dietrich olmasaydı, Dior da olamazdı" diyerek Dior'un Hollywood yıldızları sayesinde bir marka haline geldiğini sık sık dile getiren Christian Dior'un, geçmişten günümüze yıldızlar için yaptığı birçok tasarım bu sergide bir araya geliyor.

SALVATORE FERRAGAMOFLORANSA

10 binden fazla parçayla dünyanın en büyük ayakkabı arşivine sahip olan Floransa'daki Salvatore Ferragamo Müzesi'nde, Ferragamo'nun 1927- 1960 yılları arasında yaptığı bütün tasarımlar yer alıyor. Tasarımcının özel ayakkabı yapım teknikleriyle zanaatkarlığını ön plana çıkaran sergide; farklı renk, kumaş ve desenlerde ayakkabılar var. Üstelik Temmuz ayında çok özel Marilyn Monroe sergisi de bulunuyor!

CHRISTIAN LOUBOUTIN RETROSPEKTİF-LONDRA

Moda dünyasındaki 20'nci yılını kutlayan Christian Louboutin, şu günlerde İstanbul'daki ilk butiğini açma hazırlıklarını tamamlarken, Londra'daki The Design Museum'da gerçekleşen retrospektif sergisiyle büyük ses getiriyor. Louboutin'in 20 yıl boyunca hazırladığı, en çok ses getiren tasarımlarının yanı sıra yıl dönümüne özel bir koleksiyonun da yer aldığı sergi için kapıda saatlerce kuyruk beklemeye hazırlıklı olun.

CRISTOBAL BALENCIAGA SERGİSİ-PARİS

Moda tarihinin en ses getiren couture tasarımcılarından Cristobal Balenciaga'nın çok özel tasarımları, Paris'te Palais Galliera'nın içerisinde yer alan Le Musee de la Mode et du Costume'de bir araya geliyor. Moda evinin yardımıyla açılan sergide, tasarımcının 1967 yılında hazırladığı 'chou' adlı siyah kimonusundan birçok gece elbisesine kadar çok özel tasarımlar dikkat çekiyor. Son gün 7 Ekim, dikkat!

İMKANSIZ SOHBETLERNEW YORK

New York'taki Metropolitan Müzesi; Mayıs ayında kapılarını, ihtişamlı moda dünyasından Elsa Schiaparelli ve Miuccia Prada'ya adadığı 'İmkansız Sohbetler/Impossible Conversations' adlı sergi ile açtı. Schiaparelli'nin unutulmuş tasarımlarının yanı sıra ikilinin birbirleriyle konuştuğu çok özel bir videonun da yer aldığı sergi, bizleri moda dünyasında varlığını bile unuttuğumuz bir dünyanın içerisine sokuyor.

LOUIS VUITTON & MARC JACOBS SERGİSİ-PARİS

Mart ayında Les Arts Decoratifs Müzesi'nde açılan Louis Vuitton & Marc Jacobs sergisi, ziyaretçileri markanın tarihinde çok keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Marc Jacobs öncesi ve sonrası olmak üzere ikiye ayrılan sergide; özellikle çocuk kıyafetleri ve eski bavullar büyük beğeni topluyor. Louis Vuitton tasarımlarının dikkat çektiği çok özel fotoğrafların yer aldığı köşe ise insanı derinden etkiliyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Moda Müzeleri Her Yerde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement