Modacı Cemil İpekçi Osmanlı Modasını Mücevhere Yansıttı - Son Dakika
Magazin

Modacı Cemil İpekçi Osmanlı Modasını Mücevhere Yansıttı

Ünlü Modacı Cemil İpekçi, Türkiye'nin Takı ve Kıyafette Kopyacılık Yaptığı Sürece Dünyaya Açılamayacağını ve Dünyanın Türkiye'yi Kabul Etmesinin Mümkün Olmadığını Söyledi. Osmanlı Modasını Canlandırmayı Tavsiye Eden İpekçi, "Kendi Özümüz, Kültürümüz ile Beslenen Takılar ve Giysiler Yaparsak Dünya Bizi Kabul Eder" Dedi.

13.05.2008 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü modacı Cemil İpekçi, Türkiye'nin takı ve kıyafette kopyacılık yaptığı sürece dünyaya açılamayacağını ve dünyanın Türkiye'yi kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Osmanlı modasını canlandırmayı tavsiye eden İpekçi, "Kendi özümüz, kültürümüz ile beslenen takılar ve giysiler yaparsak dünya bizi kabul eder" dedi.

Cemil İpekçi, mücevher dünyasının yükselen markası Damra Pırlanta ile 3 yıllık mücevher tasarım anlaşması imzaladı. İpekçi, geçmişle bugünü birleştiren çizgiler ve Osmanlı modasını taşıyan ürünleri Bursa'da tanıttı. Osmanlı ve Anadolu modasının giysi ve takılarda muhakkak kullanılması gerektiğini ifade eden Cemil İpekçi, "Meslek hayatımda 38. sene doldu. Hiç ödün vermeden kendi Anadolu kültürümü ve Osmanlı kültürünü tasarlıyorum. Tabi ki takılarımda da böyle. Takıların içinde inançları, uğurları, bugüne kadar Anadolu'da kullanılmış tılsımları görüyorsunuz. Bu yaz bebekler için hazırladığım 'Her bebek annesinin avucundaki pırlantadır' tasarımım var. 'Anneler melek' serim var. Kendimi bildim bileli takı yapıyorum ama 6 aydır profesyonel olarak uğraşıyorum. Takı tasarlıyorum. Zaten takıyı giysiden ayırmak mümkün değil. Senelerden beri 'Osmanlıyı kullanırım' derken, insanlar beni tenkit ediyorlardı. Bugün görüyorsunuz basında, 'Osmanlı modasına muhakkak başlamamız gerekiyor' diyorlar. Ben bunu 37 yıldır söylüyorum. Aynı şey takıda da geçerli" diye konuştu.

Takı ve giyside kopyacılık yapıldığı sürece Türkiye'nin dünyaya açılamayacağını anlatan İpekçi, "Biz kendi özümüz, kendi oluşumumuz, kendi kültürümüz ile beslenen giysiler takılar yaparsak dünya bizi kabul eder. Kopya dünyanın her yerinde olabilir, sizde bir kopyacı olursunuz. Bunu tüm sanayicilere söylemişimdir, marka olmak etiket olmak değildir. Marka olabilmeniz için yaşayan bir insanın tasarımları olması gerekir. Bir isim koymayla marka olamazsınız. İnsanlar tasarımda, tasarımcının ruhunu buldukları için severler. Onun için bu kuyumcu sektöründeki ilk adımım. Bundan sonra da inşallah yabancı isimleri hatırlatan etiketleri değil, kendi kültürümüzde olan markaları yurt dışına pazarlarız. Bizde yurt dışına açılmaya başladık" ifadelerini kullandı.

İpekçi, tanıtımın ardından Bursa'nın meşhur kebabını da yedi.

(RF-İHS-RA-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Modacı Cemil İpekçi Osmanlı Modasını Mücevhere Yansıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement