Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kapadokya'da - Son Dakika
Güncel

Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kapadokya'da

Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kapadokya\'da

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold, "Bugün yaptığımız resmi ziyaret esnasında Türk vatandaşlarının Moğolistan'da 30 gün vizesiz seyahat etmesi hususunda sözleşmeye imza atılmıştır...

11.10.2013 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold, "Bugün yaptığımız resmi ziyaret esnasında Türk vatandaşlarının Moğolistan'da 30 gün vizesiz seyahat etmesi hususunda sözleşmeye imza atılmıştır" dedi.

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Enkhbold, Kapadokya bölgesini ziyaret etti. Tarihi Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Enkhbold, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enkhbold, iki ülke arasındaki turizmin gelişmesi için yapılan çalışmaların sorulması üzerine, Türk vatandaşlarının Moğolistan'a vizesiz seyahat edebilmelerinin önünü açtıklarını ifade etti.

Bunun önemli bir gelişme olduğunu belirten Enkhbold, "Bugün yaptığımız resmi ziyaret esnasında Türk vatandaşlarının Moğolistan'da 30 gün vizesiz seyahat etmesi hususunda sözleşmeye imza atılmıştır. Bunun da turizmi teşvik açısından önemli bir unsur olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

İki ülke turizminin gelişeceğine inandığını ifade eden Enkhbold, şöyle devam etti:

"Çünkü Moğolistan topraklarında eski Göktürk devletine ait bir sürü anıt bulunmakta. Bunların başında da Bilgehan ve Tonyukuk anıtları geliyor. Bunun gibi 200'ü aşkın eser bulunmakta. Diğer taraftan Anadolu'da da birçok tarihi eser bulunmakta. Kapadokya gibi çok ilginç ve tarihi yerler var. Moğolistan'dan da Türkiye'ye turistlerin gezmeye geleceğine inanıyorum."

Muhabir: Murat_Kaya, Yasin Temel

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kapadokya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement