Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir? - Son Dakika
Spor

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

Liverpool\'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

Mısırlı futbolcu Muhammed Salah, geçen sene transfer olduğu Liverpool'a İsrailli oyuncu Dabour için rest çekti. Daha önce de Filistin hassasiyeti ile gündeme gelen Salah, futbolseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, İngiltere Ligi'ndeki Mısırlı futbolcu Mohammed Salah kimdir, kaç yaşındadır?

27.12.2018 17:39  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir gol kralı olmasının yanı sıra aktivist de olan Mohammed Salah, 2017 yılında anlaşma imzaladığı Liverpool'a başka bir İngiliz takımı olan Salzburg'ta forma giyen İsrailli futbolcu Dabour'un transfer olması halinde takımı bırakacağını açıkladı. Daha önce de İsrailli takım Macavi Tel Aviv maçında futbolcularla yumruk şeklinde tokalaşan Salah, Filistin meselesinin kararlarında etkili olduğunu vurguluyor. Peki, Liverpool'a rest çeken Muhammed Salah kimdir, kaç yaşındadır ?

MUHAMMED SALAH KİMDİR?

1992 yılında Mısırda doğan Muhammed Salah, futbola 14 yaşında "El Mokawloon Sporting Club"da başladı. 2010-2011 sezonunda A takımında oynayan Salah, ilk golünü bu sezonda "Al Ahly SC" takımına attı. Uzun süre İsviçre Süper Ligi takımlarından "FC Basel"in kıskacında olan Salah, Mısır U23 takımında oynadığı maçta takıma 2 gol attı.

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

UEFA LİGİNİN EN DEĞERLİ OYUNCUSU SEÇİLDİ

"Basel"le yaptığı maçta dikkatlerden kaçmayacak başarısının üstüne 10 Nisan 2012'de Basel ile 4 yıllık anlaşma imzaladı. FC Basel'de oynadığı ilk maçı olan "Steaua Bükreş" oyununda karşı tarafın ağlarını sarstı. Katıldığı ilk UEFA Ligi'nde finale yükselen takım rakipleri "Grasshopper Club Zürich"e yenilseler de Salah lig boyunca attığı gollerle Izet Hajrovic ile birlikte ligin en değerli oyuncusu seçildi.

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

İLK GOLÜNÜ İSRAİL TAKIMINA ATTI

2013-2014 sezonunda "Chelsea", "Juventus", "Inter" ve "Liverpool", "Galatasaray" gibi takımlardan teklif almasına rağmen kadrolarına transfer haberi duyulmayan Salah, sezonun ilk maçında yine topu ağlarla buluşturdu. Bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi ilk golünü, bir İsrail takımı olan "Macabi Tel Aviv" takım oyuncularını yumrukla selamladığı maçta attı. Filistin ile ilgili duruşunu faal olarak ilk defa bu maçta gösteren Salah," Chelsea"da oynan maçta takıma galibiyeti getiren tek golü attı. Attığı gol ile "Chealsea"nin dikkatini çeken Mısırlı futbolcu, 2014 yılında "Chealsea"ye transfer oldu. Transfer sonrası çıktığı 3 maçta beklenen performansı gerçekleştiremeyen Salah için Mourinho; "O henüz 21 yaşında ve çok hızlı öğreniyor. Hızı onunen büyük silahı. Artık en azından bize gol atamayacak. " dedi.

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

21 YAŞINDA MISIR MİLLİ TAKIMINDA

21 yaşında olmasına rağmen Mısır Milli takımının kadrosuna girmeyi başaran Salah, 2015 sezonunda İtalya takımı olan "Fiorentina"ya kiralandı. Port Said Staryumu'nda çıkan olaylarda ölenlerin anısına 74 numaralı formayı sırtlanan Salah, 18 ay sonra "Fiorentina"nın ısrarlarına rağmen başka bir İtalyan takımı "Roma"'ya geçti. Başarıları ile "Roma" takımını etkileyen MUhammed Salah, kiralandığı takıma satın alınarak gitti.

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

LİVERPOOL'ÜN EN PAHALI FUTBOLCUSU OLDU

2017 sezonuna gelindiğinde İngiltere takımı "Liverpool"le anlaşan Salah, 50 milyon Euro bonservis ücretiyle takımın rekorunu kırdı. Transferinden bir ay sonra "Liverpool"un ayın futbolcusu seçildi. 7-0 yendikleri Şampiyonlar Ligi maçında atığı iki gol İngiliz takımının aldığı en farklı galibiyet olarak tarihe geçti.

Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir?

SİNA CAMİSİ OLAYLARI NEDENİYLE BAŞARISINA SEVİNEMEDİ

Ancak Sina Camisi olaylarındaki kurbanlar sebebiyle sevinç gösterisinde bulunmadı." Liverpool"un ilk sezonunda attığı gollerle rekorlar kıran Salah, Futbol Yazarları derneği tarafından da "Yılın En İyi Futbolcusu" seçildi. 2018 yılında Dünya Kupası'nda Mısır Milli takımında Afrika eleme maçlarında attığı 5 gol ile yine gol kralı oldu.

Son Dakika Spor Liverpool'a Filistin İçin Rest Çeken Muhammed Salah Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement