Mol 2 Günde 80 Bin Müşteri Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Mol 2 Günde 80 Bin Müşteri Ağırladı

Mol 2 Günde 80 Bin Müşteri Ağırladı

Mol Mağazası İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Türkiye'de Bu Yıl İçerisinde 108 Mağaza Açmayı Düşündüklerini Belirterek, "Türk Halkının Türk Malına İlgisini Artırmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız" Dedi.

26.01.2009 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MOL Mağazası İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Türkiye'de bu yıl içerisinde 108 mağaza açmayı düşündüklerini belirterek, “Türk halkının Türk malına ilgisini artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Pendik Kurtköy'deki Atlantis Alışveriş Merkezi içinde Merter Markalar Birliği'nin önderliğinde kurulan MOL Mağazası İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, mağazada bir basın toplantısı düzenledi.

Özdemir, 17 Ocak gecesi yapılan açılış sırasında yüzde 90 indirim olan tekstil ürünlerine aşırı ilginin bir yağma olayı olmadığını vurgulayarak, sadece beklenenin üzerinde ilgi gördüklerini, bu nedenle kasalarda yığılma yaşayan insanlara ellerindeki malları hediye ettiklerini söyledi.

Oktay Özdemir, “İnsanların yüzde 95'i, bizim hediye ettiğimiz alarmlı ürünleri bize geri getirerek parasını ödediler. Bunun için Türk halkına çok teşekkür ederim. Elbette ki o günkü kalabalığın içinde kötü niyetli insanlar da vardı. Ama 65 bin insanın bir anda girdiği mağazada o yaşanan olay gayet normaldi. Bizim için kimsenin burnunun bile kanamaması önemliydi” diye konuştu.

Mağazanın 24 Ocak Cumartesi günün yeniden açıldığını ve 2 gün boyunca 80 bin kişinin alışveriş yaptığını anlatan Özdemir, bu durumun Türk halkının Türk ürününe olan ilgisini ortaya koyduğunu ifade etti.

Özdemir, bu mağazacılık sistemiyle ve “Made in Türkiye” sloganıyla yola çıktıklarını bildirdi.

Türkiye'nin ithal ürünlerle markalaşamayacağını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

“Hazır giyim üreticisi binin üzerinde firma MOL mağazasına başvurdu. Ayrıca yurt dışından birçok firma da aynı şekilde bize başvurdu. Biz de bu firmalarla Türkiye'de üretilen ürünleri de içine alan 'Made in Europe' faaliyeti başlatacağız. Avrupa'da Mayıs ayı içinde bu konuda ciddi bir hareketlenme başlatacağız. Türkiye'de bu yıl içinde 108 MOL mağazası açmayı düşünüyoruz. Yıl sonu için bu mağazalar açılırsa 3 milyar dolarlık bir ciro hedefliyoruz.

Yakın zamanda Avrupa yakasında Metro City AVM'de de bir MOL mağazası açacağız. Türkiye'de birçok ilden insanlar bize mağaza açılması için imza toplayıp gönderiyorlar. Biz Türk halkının Türk malına ilgisini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Biz artık birbirimizle rekabet etmek yerine, dışa dönük bir rekabet olmasını istiyoruz. Piyasada gerçekten bir kriz var, ama biz bunu fırsata çevireceğiz.”

Özdemir, MOL mağazası ile çalışmak isteyen birçok firmanın bulunduğunu bu nedenle telefonlarının kilitlendiğini belirterek, üretici firmaların, “www.mertermarkalarbirligi.com” web sitesinden başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mol 2 Günde 80 Bin Müşteri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement