Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Son Dakika
Güncel

Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin 2019 için büyüme tahminini yüzde eksi 2'den yüzde 0,2'ye yükseltti.

14.11.2019 15:44  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de büyüme ivmesinin beklenenden daha hızlı şekilde gerçekleştiğini bildirirken Türkiye'nin 2019 için büyüme tahminini yüzde eksi 2'den yüzde 0,2'ye yükseltti.

Moody's'in "Küresel Makro Ekonomik Görünüm 2020-2021" raporunda, küresel ekonomik büyümenin gelecek iki yıl boyunca zayıf seyretmesinin öngörüldüğü, ancak küresel ekonominin 2020 ve 2021 yıllarında resesyona girmesinin beklenmediği kaydedildi.

G-20 ÜLKELERİNİN 2019-2020'DE YÜZDE 2,6 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

Raporda, G-20 ülkelerinin kolektif olarak 2019-2020'de yüzde 2,6 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Moody's raporunda, ABD ve Çin ekonomilerinde 2020 yılında büyüme hızının azalmasının beklendiği, G-20 ekonomilerinde ise büyümenin 2021 yılında yüzde 2,8'e yükselmesinin öngörüldüğüne dikkat çekildi. Raporda, Euro Bölgesi'nin 2020'de yüzde 1,2, 2021'de ise yüzde 1,4 büyümesinin beklendiği belirtilirken, gelişmekte olan ekonomilerin 2020-2021 yıllarında dengelenmesinin beklendiği vurgulandı.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİN 2020'DE YÜZDE 4,6 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

Moody's, gelişmekte olan ekonomilerin 2020 yılında yüzde 4,6, 2021 yılında ise yüzde 4,8 büyümesinin beklendiğinin de altını çizdi.

Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme beklentisinin yukarı yönlü revize edilerek 2019 için yüzde eksi 2'den yüzde 0,2'ye, 2020 için de yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltildiği ve 2021'de ise yüzde 3 büyüme öngörüldüğü bildirildi. Raporda, yukarı yönlü revizeye gerekçesine ilişkin, "Türkiye'de büyüme ivmesi önceden beklenenden daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Türkiye'de büyüme ivmesinin iyileşmesinde büyüme dostu mali politikalar etkili oldu." ifadelerine yer verildi.

Moody\'s Türkiye\'nin büyüme tahminini yükseltti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    10:56 Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve diğer davetliler katıldı.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi
    10:56 Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin çalındığını fark eden esnaf, hırsıza seslenerek görüntülerle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen esnaf, bitkinin kimliği belirsiz bir kadın tarafından köklenerek çalındığını tespit etti. Esnaf, çalınan bitki ve içerisindeki değerli taşların geri getirilmesini istedi.

  • FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    10:56 FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Boydak'ın, örgütün mali ayağında yer aldığı iddia ediliyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
    10:52 Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

    Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada araçtaki Seher Hancı (64) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Ahmet, eşi Ayşe ve kuzeni Abdurrahman Bostan yaralandı. Yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve genel sağlık durumları iyi.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Advertisement