Moore'e Wall Street Ambargosu (Yeni) - Son Dakika
Ekonomi

Moore'e Wall Street Ambargosu (Yeni)

Özellikle ABD Yönetimini ve ABD Yönetimlerinin Uyguladıkları Politikaları Eleştiren Belgesel Filmleriyle Tanınan ABD'li Film Yapımcısı Michael Moore, ABD Sağlık Sistemi Hakkında Yaptığı Bir Belgesel Film İçin Gittiği New York Borsası'na Girişinin Engellendiğini Söyledi

29.06.2007 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle ABD yönetimini ve ABD yönetimlerinin uyguladıkları politikaları eleştiren belgesel filmleriyle tanınan ABD'li film yapımcısı Michael Moore, ABD sağlık sistemi hakkında yaptığı bir belgesel film için gittiği New York Borsası'na girişinin engellendiğini söyledi

Manhattan'da New York Borsası'nın dışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Moore, CNBC ile binanın borsanın bulunduğu katında yapacağı görüşmenin, borsanın kendisinin içeri girmesine izin vermemesi nedeniyle binanın dışına taşındığını belirtti.

CNN televizyonunda katılacağı Larry King Live adlı programının da, içkili araç kullandığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Hilton otellerinin varisi Paris Hilton'ın hapisten çıkışında ilk kez, Moore'un katılacağı programa mülakat verecek olması nedeniyle ertelendiğine dikkat çeken Moore, “Paris Hilton nedeniyle geçen gece Larry King programından çıkarılmamın ardından bazı şeylerin şahsıma yönelik olduğunu düşünmeye başlıyorum. Bu ülkede öncelikler ciddi şekilde çarpıtılmış” dedi.

Öte yandan New York Borsası'ndan bir yetkili Moore'un binaya gireceğini yeterli bir zaman içinde bildirmediği için binaya alınmadığını kaydederken, CNBC sözüsü Kevin Goldman, kendilerinin Moore'un binaya giriş ile ilgili işlemleri kendisinin yaptığını sandıklarını ifade etti.

Moore'un ABD'deki şirketlerin ABD sağlık sistemi üzerindeki çıkar hesaplarını irdeleyen belgesel filmi “SiCKO” (Hasta) bugün açılışını yapacak. Moore'un gösterime girecek olan belgeselinde sigorta şirketlerince hayat kurtaracak tedavileri almalarının engellendiğini ve paraları olmadığı için hastanelerin acil servislerinde tedavi olmaya zorlandıklarını anlatan ABD'lilerin ayrıntılı hikayelerine yer veriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Moore'e Wall Street Ambargosu (Yeni) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement