Morgda Cenazelerin Kornealarının Çalındığı İddiasıyla Başlatılan Soruşturmada Usulsüzlüğe Rastlanmadı - Son Dakika
Güncel

Morgda Cenazelerin Kornealarının Çalındığı İddiasıyla Başlatılan Soruşturmada Usulsüzlüğe Rastlanmadı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin morgunda cenazelerin kornealarının çalındığı ileri sürüldü. İddialar sonrası soruşturma başlatıldı ancak konuyla ilgili herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı belirtildi.

29.11.2018 15:29  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin morgunda cenazelerin kornealarının ailelerinin haberi olmadan alındığı öne sürüldü.

Hastanede çalışan teknisyen ve morg çalışanı, "Defalarca korneaların alındığını gördük" diyerek ihbarda bulundu.

Habertürk'ten Caner Aktan'ın haberine göre, daha önce aynı hastanede teknisyen olarak çalışan Celil Baş, söz konusu hırsızlıkla ilgili 2016 yılında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, konunun rektörlük tarafından soruşturulmasını istedi.

"GÖZ KORNEASINI ALIP KİME TAKIYORLARSA TAKIYORLAR"

Baş, "Bir kere içeri girdim, hocalar orada işlem yapıyorlardı. Beni oradan çıkarttılar. Kaş üzerinden kesik atıyorlar ve oradan göz korneasını alıyorlar. Bunu ilaçlı bir suya koyup kime takıyorlarsa takıyorlar" dedi.

2016 yılında savcılığın verdiği kararın ardından üniversite yönetimi soruşturma başlattı. Konuyla ilgili herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadı. Soruşturmanın sonucu ise savcılıkla paylaşıldı. İddialar altı ay önce savcılığa gönderilen ihbar mektubuyla yeniden gündeme geldi.

"KORNEALARIN ALINDIĞINA ŞAHİT OLDUM"

İhbarı yapan eski morg çalışanı H.A, "Defalarca doğal ölüm ve adli vaka ölümlerinde korneaların alındığına şahit oldum" derken göz hastalıkları uzmanı iki profesörü suçladı.

Üniversite yönetiminin daha önce idari soruşturma yapması nedeniyle bu kez iddialar Kocaeli 2. İdari Mahkemesi'ne taşındı. Mahkeme, görevsizlik kararıyla dosyayı İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, iddialara ilişkin soruşturma yapılmasına karar verirse savcılık ceza davası açabilecek. Üniversite yetkilileri ise iddiaları yalanladı.

KORNEA NEDİR?

Kornea gözün en önündeki saydam tabakadır. Korneayı saatin camına benzetebiliriz. Korneanın görevi göze gelen ışınları kırmaktır.

Morgda Cenazelerin Kornealarının Çalındığı İddiasıyla Başlatılan Soruşturmada Usulsüzlüğe Rastlanmadı

Son Dakika Güncel Morgda Cenazelerin Kornealarının Çalındığı İddiasıyla Başlatılan Soruşturmada Usulsüzlüğe Rastlanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • sefaatcı: tıp da hırsız çoğaldı desene ulen ameliyat olurken korkun düşünün ki prostatsın ameliyat oldun bi baktın ki kuş yok 12 2 Yanıtla
  • hasan terbasan: Kornea damarlı bir yapı değildir, bu yüzden organ sınıfına girmez ayrıca 6514 sayılı Kanun’un 42. maddesiyle Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun’da önemli bir değişikliğe gidildi. Türkiye’de kornea bağışının çok düşük seviyede olduğu gerekçesiyle vefat eden herkesin göz korneası gibi vücut bütünlüğünü bozmayacak organlarının, aksi yönde vasiyeti olmadığı sürece izinsiz alınmasının yolu açıldı anayasa mahkemesinin kararıyla. alınan kornea çok ince ve şeffaf. 12 2 Yanıtla xyz...: kesinlikle! yasayı bilmeden, ağzı olan havlıyor! haber sitesi de "gözlerini çaldı" deyip, cahilliğini ifşa ediyor... 5 0
  • bağışlayın: öldükten sonra böcekler yiyeceğine bir işe yarasın .engelli biri olarak diğer insanlara öldükten sonra da faydalı olmak düşüncesindeyim.bağışlayın sizde kurtlar böcekler yiyeceğine bir insanın hayatına ışık olun 3 4 Yanıtla
  • Nih: Diriye saygı yokki ölüye olsun...Burdan sekiyorsunuz..Öteki tarafta işler bu kadar adaletsiz olmayacak buna emin olun!!!! 4 1 Yanıtla
  • DÜŞÜNÜR: bu ülke para yüzünden ne hallere geldi artık müslümanlık bu ülkede öldü bitti sanırım bundan sonra insanların tek istediği şey para para para artık ileriki dönemlerde insanlar artık para için her şey yapacaklar çünki insanlar aç artık hayat pahalı insanlar evine ekmek götüremiyor allah sonumuzu hayretsin din iman müslümanlık hiç birşey kalmadı artık tek çare çalıp çırpmak yoksa açsın 2 3 Yanıtla
  • Bankerman: İnsaniyet namına mı yapıyorlar? Herşey duygusal... 3 2 Yanıtla
  • ......: Allah bizi kötülüklerden korusun 4 1 Yanıtla
  • Tugay: Alırlar bunlar 3 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: KAPATIN BİR ADAMI ŞULU ÇIKARRIN ..ADAM GİBİ CİDDİ ARAŞTIRMA YAPILMASI LAZIM KESİNLİKLE . 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement