Moschetti Rüzgârı! - Son Dakika
Spor

Moschetti Rüzgârı!

Moschetti Rüzgârı!

20 ülkeden 175 sporcunun katıldığı Tour Of Antalya’nın ilk günü tamamladı. Korkuteli etabını Polartec-Kometa takımından Matteo Moschetti galibiyetle noktaladı.

23.02.2018 02:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFŞIN YAKUBOĞLU
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı,  T.C. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin destekleriyle Argeus Events ve Yedi İletişim tarafından ilk kez düzenlenen Tour of Antalya, 158.6 kilometrelik Korkuteli etabıyla başladı.
20 ülkeden 25 takımla birlikte 175 sporcunun katıldığı Tour Of Antalya'nın ilk gününde Polartec-Kometa takımından Matteo Moschetti 3 saat 46 dakika 31 ile zafere ulaştı. İkinciliği tekerlek farkı ile Wilier Triestina-Bella Italia Takımın'dan Jakup Marecko, 3.'lüğü de Leopard Pro Cylıng'ten Konrad Gessner elde etti.
Antalya ve Türk bisikletine büyük emeği geçen Tacettin Özsavaş anısına düzenlenen 1.kategoriden ilk yokuş primini Felbermayr Sımplon takımından Daniel Lehner kazandı.
İkinci etap bugün
Etabın 68. kilometresi geride kalırken 800 metre yükseklikte gerçekleşen sprint primini de Minsk Cycling Team'den Yauhen Sobal, 110. kilometrede kategori üç üzerinden hesaplanan prim kapısını ise Felbermayr Simplon takımından Daniel Lehner birinci geçti.
Tour Of Antalya'nın ikinci etabı olan 121.3 kilometrelik Kemer etabı ise bugün koşulacak.
'Ne güzel ülke'

Tour Of Antalya'nın, Antalya-Korkuteli-Antalya etabının birincisi ve bugünkü Kemer etabında Genel Ferdi Klasman birinciliğine yükseldiği için Magenta formayı giyecek olan Matteo Moschetti organizasyona övgüler yağdırdı.
Moschetti, "Mükemmel bir yarış oldu. Türkiye'ye ilk gelişim ama düzenlenen yarıştan çok memnun olduğumu söyleyebilirim. İlk kez geliyorum. Ne güzel ülke, ne güzel organizasyon" dedi.
Yarışı da yorumlayan Moschetti, "Çok zor bir yarıştı. Hava yağmurluydu ve zorlandık. 30-40 kilometre bu zorlukta devam ettik. İyice ısındıktan sonra yerimizi almaya başladık. Finişe kadar grup içinde ve takım arkadaşlarımla yaptığım dayanışma sonucu iyi yer tuttum" diye konuştu.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Moschetti Rüzgârı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement