Moskova Klasik Rus Balesi, Kuğu Gölü ile KKTC'yi Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Moskova Klasik Rus Balesi, Kuğu Gölü ile KKTC'yi Büyüledi

Moskova Klasik Rus Balesi, Kuğu Gölü ile KKTC\'yi Büyüledi

Moskova Klasik Rus Balesi, Yakın Doğu Üniversitesinin 25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, tek gösteri için ilk kez KKTC'ye konuk oldu.

07.05.2014 16:00  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dünya efsanesi, Moskova Klasik Rus Balesi; Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, tek gösteri için ilk kez KKTC'ye konuk oldu! Moskova Klasik Rus Balesi, 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelediği, Tchaikovsky'nin dünyaca ünlü bale eseri "Kuğu Gölü" ile izleyenleri adeta büyüledi!

16 fakültesi, 97 farklı ülkeden gelen yaklaşık 21.000 öğrencisi ile KKTC yükseköğretiminin amiral gemisi durumunda olan Yakın Doğu Üniversitesi; bu yıl 25. eğitim-öğretim yılını kutluyor. YDÜ; 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Deep Purple, Peter Marvey, Haldun Dormen, Mithat Bereket, Ayşe Arman, Yekta Kopan, Erdem Yener, Mete Horozoğlu, Can Bonomo, "Seksenler" dizisi oyuncuları ve daha birçok sürpriz ismi, öğrencileri ve KKTC halkıyla buluşturuyor.

25. Yıl Etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza atan Yakın Doğu Üniversitesi; muhteşem bale gösterileriyle efsaneleşmiş Moskova Klasik Rus Balesi'ni tarihinde ilk kez KKTC'de ağırladı. Tek gösteri için KKTC'ye konuk olan Moskova Klasik Rus Balesi; 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı YDÜ ailesi ve KKTC halkı için sahnelediği, bir sanat efsanesi olan "Kuğu Gölü" gösterisiyle izleyenleri büyüledi.

Tchaikovsky'nin bestelediği, bale tarihinin en ünlü ve önemli gösterilerinden biri olan "Kuğu Gölü"; bir büyücü tarafından arkadaşları ile birlikte kuğuya dönüştürülen ve ancak bir erkeğin aşkı ile tekrar insan kılığına dönüşebilecek olan Odette ile Prens Siegfried arasındaki aşkı ve büyücünün, kızı Odil'i prenses Odette kılığına sokarak prensi kandırmasını anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moskova Klasik Rus Balesi, Kuğu Gölü ile KKTC'yi Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement