Moskova Klasik Rus Balesi "Kuğu Gölü" ile KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Moskova Klasik Rus Balesi "Kuğu Gölü" ile KKTC'de

Moskova Klasik Rus Balesi "Kuğu Gölü" ile KKTC\'de

Bir dünya efsanesi, Moskova Klasik Rus Balesi; Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, tek gösteri için ilk kez KKTC'ye geliyor.

28.04.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moskova Klasik Rus Balesi, Tchaikovsky'nin dünyaca ünlü bale eseri "Kuğu Gölü"nü 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahneleyecek!

16 fakültesi, 97 farklı ülkeden gelen yaklaşık 21.000 öğrencisi ile KKTC yükseköğretiminin amiral gemisi durumunda olan Yakın Doğu Üniversitesi; bu yıl 25. eğitim-öğretim yılını kutluyor. YDÜ; 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Deep Purple, Peter Marvey, Haldun Dormen, Mithat Bereket, Ayşe Arman, Yekta Kopan, Erdem Yener, Mete Horozoğlu, Can Bonomo, "Seksenler" dizisi oyuncuları ve daha birçok sürpriz ismi, öğrencileri ve KKTC halkıyla buluşturuyor.

25. Yıl Etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza atan Yakın Doğu Üniversitesi; muhteşem bale gösterileriyle efsaneleşmiş Moskova Klasik Rus Balesi'ni tarihinde ilk kez KKTC'de ağırlıyor. Tek gösteri için KKTC'ye konuk olan Moskova Klasik Rus Balesi, bir sanat efsanesi olan "Kuğu Gölü"nü; 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı saat 20:30'da YDÜ AKKM'de YDÜ ailesi ve KKTC halkı için sahneleyecek.

Tchaikovsky'nin bestelediği, bale tarihinin en ünlü ve önemli gösterilerinden biri olan "Kuğu Gölü"; bir büyücü tarafından arkadaşları ile birlikte kuğuya dönüştürülen ve ancak bir erkeğin aşkı ile tekrar insan kılığına dönüşebilecek olan Odette ile Prens Siegfried arasındaki aşkı ve büyücünün, kızı Odil'i prenses Odette kılığına sokarak prensi kandırmasını anlatıyor.

Moskova Klasik Rus Balesi'nin gösterisine davetiye temin etmek için Türkiye'de bkz. İletişim ofisiyle, KKTC'de ise Yakın Doğu Üniversitesi ile iletişime geçilmesi gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moskova Klasik Rus Balesi 'Kuğu Gölü' ile KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement