Moskova'ya Giden Demirtaş, Lavrov'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

Moskova'ya Giden Demirtaş, Lavrov'la Görüştü

Moskova\'ya Giden Demirtaş, Lavrov\'la Görüştü

Selahattin Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la bir araya geldi. Görüşmeye Lavrov'un IŞİD'le ilgili sözleri ve Demirtaş'ın uçak kriziyle ilgili sözleri damga vurdu.

23.12.2015 10:11  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Dışilişkiler Sorumlusu Nazmi Gür'den oluşan heyet, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un resmi daveti üzerine Moskova'ya giden HDP heyetini havaalanında çok sayıda Kürt işveren ve kurum temsilcisi karşıladı.

BAKANLIĞA YÜRÜYEREK GİTTİLER

Demirtaş, kaldığı otelden beraberindekiler ile yürüyerek Rusya Dışişleri Bakanlığı'na geçti ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

LAVROV: IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN GÜÇLERLE AKTİF İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda saat 11.00 (TSİ 10.00) civarında başlayan görüşmenin başında kısa bir değerlendirmeye yapan Lavrov, Rusya'nın IŞİD'e karşı savaşan güçlerle aktif işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Lavrov, Moskova yönetiminin HDP'nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti.

DEMİRTAŞ: BU ZOR DÖNEMDE RUSYA İLE OLAN İLİŞKİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Demirtaş, görüşmenin basına açık bölümünde, 'bu zor dönemde' Rusya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi. Lavrov ise Demirtaş'la Suriye'deki durumu da görüşmek istediğini belirtti.

DEMİRTAŞ: UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİLDİ

Bununla birlikte Lavrov Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin Rusya'nın Türkiye halkıyla olan ilişkileri etkilemediğini de vurguladı. Demirtaş da bunun üzerine Ankara'nın Rus uçağını düşürmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi ve "Şimdi bu durumdan çıkış yolları aramalıyız" dedi.

Rusya Dışişleri Sergey Lavrov ile görüşmesi sırasında konuşan Demirtaş, "Türkiye-Rusya arasında çok kritik günlerin yaşandığı bir dönemde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu genelinde de çok tarihi günler, tarihi sorunlar ve çözüm arayışlarının yaşandığı bir dönem." yorumunda bulundu.

"ÖZGÜR TOPLUMU VAR ETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Partisi hakkında bilgi veren Demirtaş, şunları söyledi: "Biz ülkemizde çoğulcu demokrasiyi; bütün kültürlerin, inançların ve kimliklerin bir arada yaşayabileceği özgür bir toplumu birlikte var etmek için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Hem ülkemizin içinde toplumsal barış hem de komşularımızla ve bölgede barış içinde yaşamayı büyük bir ilkesel duruşla savunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye-Rusya tarihi ilişkilerine çok önem veriyoruz. Bu ilişkinin bu dönemde bir zorluk yaşıyor olmasından da üzüntü duyuyoruz. Doğrusu Türkiye'deki bir muhalefet partisi olarak dış politika anlayışımızda gerilime dayalı veya gerilim üzerinden politika üretmeye dayalı bir çizgiyi benimsemediğimizi hep belirttik."

"DEVLETLER ARASINDA SORUN YAŞANABİLİR AMA..."

"Rusya uçağının bu çerçevede düşürülmesini doğru bulmadığımızı ve üzüntümüzü açıkça belirttik ve bu konuda hükümetin tutumunun yanlış olduğunu ifade ettik." diyen Demirtaş, "Devletler arasında sorun yaşanabilir, kriz çıkabilir ama her zaman diplomatik kanalların açık olması ve sorunların diyalogla çözülmesi yolunu benimsedik. Şu saatten itibaren de Türkiye-Rusya arasındaki bu krizin iki topluma da zarar vermeyecek şekilde ele alınması ve krizin halklara zarar vermeyecek bir boyutta çözüme doğru gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan yurttaşların mevcut krizde bir sorumluluğu yok." vurgusunu yaptı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Moskova'ya Giden Demirtaş, Lavrov'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (205)

  • deniz2121: en büyük selo 20 50 Yanıtla
  • ağa abı: selu cansın 20 49 Yanıtla
  • Biz Kürtler : Selo ya hain diyen önce kendi devletine baksın dün kafana çuval sokan israille kardeş olan ben değilim o sizin rezilliğiniz 19 47 Yanıtla
  • Adam: Helal tayipin gidemedigi yere gider bizim baskan 32 29 Yanıtla
  • erzurumlu: Bende kurdum ama demirtasin bu hamlesini kesinlikle kabullenemiyorum hayalkırıklığı bidaha oy vermicem 41 18 Yanıtla Mehmet Aydınoğlu: Zaten sen hic oy vermedin tirsik 3 1
  • ARDAHAN: Keşke bi daha gelmese orda kalsa 46 6 Yanıtla
  • deniz2121: aslan selo biji putin 17 34 Yanıtla
  • deniz2121: aslanim helal sana 18 32 Yanıtla
  • Ferit : Bu adam gerçek Başbakan olacak seviyede 21 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement