Moto Z3, Resmi Olarak Dünyanın İlk 5g Kullanılabilen Telefonu Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Moto Z3, Resmi Olarak Dünyanın İlk 5g Kullanılabilen Telefonu Oldu

Moto Z3, Resmi Olarak Dünyanın İlk 5g Kullanılabilen Telefonu Oldu

Telekom şirketi Verizon, 5G mobil hizmetini 11 Nisan'da ABD'de Chicago ve Minneapolis'in bazı bölgelerinde başlatmayı planlıyordu. Ancak şirket, bir hafta önceden 5G hizmeti vermeye başladığını duyurdu.

03.04.2019 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Newyork merkezli telekomünikasyon şirketi Verizon'ın 5G uyumlu telefona sahip müşterileri, yeni nesil şebekelerinin yüksek hızından faydalanabilecekler. Şu an için buna uygun tek telefon ise Ağustos'ta piyasaya sürülen Motorola Moto Z3. Bugün yayınlanacak 5G Moto Mod özelliğine sahip olan Moto Z3 sayesinde kullanıcılar artık 5G hizmetinden de yararlanabilecekler.

5G Moto Mod, Motorola'nın sitesinde ön siparişe sunulmuştu ancak henüz kullanıma hazır değildi. Verizon, 5G Moto Mod'un mağazalarda ve sitede indirimli fiyatla 199 dolara erişilebilir olduğunu duyurdu.

5G'nin 1 Gbps seviyesinde indirme hızlarına ulaşılabileceği bekleniyordu. Ancak Verizon, ortalama hız için 450 Mbps sözü vererek bu beklentiyi biraz düşürdü. Yine de şirketlerin şebekeleri geliştikçe bu hız artabilir. Sınırsız planlı Verizon müşterileri, aylık ek 10 dolarlık bir ücretle 5G hizmetine ulaşabilecek.

5G nerede kullanılabilecek?

Moto Z3, Resmi Olarak Dünyanın İlk 5g Kullanılabilen Telefonu Oldu

Verizon'ın sitesine göre uyumlu telefonu olan müşteriler, 5G hizmetine Chicago ve Minneapolis'in belirli bölgelerinde erişebilecek. Kullanıcılar 5G alanlarından çıktığı anda ise telefonları otomatik olarak Verizon'ın 4G LTE şebekesine geçiş yapacak. Verizon, 2019'da 30 şehre kadar erişim sağlamayı planlıyor.

Şimdilik sadece 5G Moto Mod sayesinde Moto Z3 ile erişilebilen hizmet, Samsung'un önümüzdeki günlerde piyasaya sunacağı Galaxy S10 5G akıllı telefonuyla da kullanılabilecek. Samsung'un son amiral gemisi S10 5G'nin Moto Z3'ten daha iyi performans sunacağı beklense de bu cihaz bütçeleri sarsabilir.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Moto Z3, Resmi Olarak Dünyanın İlk 5g Kullanılabilen Telefonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement