Motosikletle Güney Afrika'dan İstanbul'a! - Son Dakika
Güncel

Motosikletle Güney Afrika'dan İstanbul'a!

Motosikletle Güney Afrika\'dan İstanbul\'a!

Dünya genelinde farklı ve zorlu rotalar kurgulayarak motosiklet turları düzenleyen ride the earth'ün kurucusu Sarper Sesli, Güney Afrika-İstanbul arası düzenlediği Cape2İstanbul yolculuğuna devam ediyor.

13.10.2017 11:03  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya'da yeni uygulanan gümrük kuralı nedeniyle seyahate ara vermek zorunda kalan ekip parkura kaldıkları yerden devam ediyor. Cape2 İstanbul macerasında şu ana kadar motosikletleriyle 10.000 kilometre yol yapan Sarper Sesli ve Erman Balkın, 45 gün sürecek yolculuklarına 15 Ekim'de başlıyor.

9 YILDIR GÜNEY AFRİKA'DA

Sarper Sesli, yaşamını sürdürdüğü Güney Afrika Cumhuriyeti ve Cape2İstanbul etkinliği hakkında şunları söylüyor: "Güney Afrika maceram 9 yıl önce 2 haftalık bir seyahat sonrasında "Benim bu ülkede yaşamam gerekiyor" diyerek başladı. Seyahat sonrası Türkiye'nin önde gelen etkinlik ajanslarından dsm group bünyesindeki ride the earth olarak, motosiklet turları, 4x4 ve macera turizminin Afrika ayağını başlatmak üzere bu ülkede yaşamaya başladım. Yaklaşık 8 yıldır Cape Town'da yaşıyorum. Uzun yıllar ve edinilen tecrübeler sonrasında artık yeni projelere imza atma vakti gelmişti. Cape2İstanbul öncesinde Erman'la birlikte 2017 yılı için bizi çok heyecanlandıran projelere imza atma kararı aldık. Yarışma hakkı kazandığımız ilk proje, uzun vadeli bir antreman süreciyle başarılabilecek, Güney Afrika'da düzenlenen dünyanın en zorlu dağ bisikleti yarışlarından olan Cape Epic'ti. 8 gün, 691 kilometre, 15.400 metrelik tırmanışı olan bu zorlu yarışı, tarihindeki 2'nci Türk takımı olarak bitirme başarısını gösterdik. Artık hem fiziksel hem mental olarak bir sonraki hayal proje olan Cape2İstanbul için hazırdık."

ZORLU PARKUR

Daha önce denenmemiş zorlu bir parkur oluşturan Sarper Sesli, şunları kaydediyor: "Bu rotayı belirlerken biraz deneyim biraz keşif biraz da hayallerimizi işin içine koyduk. Daha önce kat edilmemiş, farklı destinasyonları kapsayan uzun rotalar kurguladık. Rotamızı belirlerken de özgür davrandık. Afrika'nın en güneyinden yola çıkalım, olabildiğince ilginç yerlerden geçelim ve bu güzergahtan İstanbul'a ulaşalım diye düşündük. Yolculuğumuz 9 Mayıs'ta Cape Town'dan başladı. Rotamız sırasıyla Güney Afrika, Namibya, Botswana, Zimbabve, Zambiya, Malawi, Tanzanya, Zanzibar, Kenya, Uganda, Etiyopya, Sudan, Suudi Arabistan ve Ürdün şeklinde gerçekleşiyor. Etiyopya'da yeni uygulanan bir gümrük kuralı yüzünden kısa bir süre gezimize ara vermek zorunda kaldık. Ama kural kısa bir süre içerisinde kaldırıldığı için Ekim ayında tekerlerimizi Kenya'dan Etiyopya'ya doğru döndürmeye devam edeceğiz. Kasım ortası İstanbul'a varmış olmayı hedefliyoruz. "

1 KİLOMETREYİ 1 SAATTE GEÇTİLER

Yol boyunca birçok ilginç yaşadıklarını ve kimi zaman oldukça zorlandıklarını belirten Sarper Sesli, şunları söyledi: "Şu ana kadar katettiğimiz 10.000 kilometre boyunca birçok hikayemiz oldu. Seçmek her ne kadar zor olsa da ilk aklıma gelen şöyle: Botswana'da normal şartlarda asfalt olan bir yolun doğal afet sonucunda kullanılamaz olduğu haberini almıştık ve alternatif yol yaklaşık 1.600 km kadar yolu uzattığı için bozuk olan yola bakma kararı aldık. 4x4'lerin bile geri döndüğü yol gerçekten çok kötü ve sular altındaydı. Aynı zamanda Botswana genelinde vahşi hayvanlar da yol kenarlarında gezmeyi seviyorlardı. 1 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 1 saatte geçmiş olsak bile unutamadığımız tecrübelerden birisi oldu bizim için. Yolda olmak, yeni insanlar, kültürler, coğrafyalar ve lezzetler tanımak seyahatin en unutulmaz hikayeleri aslında."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Motosikletle Güney Afrika'dan İstanbul'a! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement