Mourinho Açlıkla Savaşacak - Son Dakika
Güncel

Mourinho Açlıkla Savaşacak

Mourinho Açlıkla Savaşacak

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, açlıkla mücadeleye destek vermek için Dünya Gıda Programı elçisi oldu.

19.05.2014 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, açlıkla mücadeleye destek vermek amacıyla Dünya Gıda Programı'nın (WFP) gönüllü elçisi oldu.

BM'den yapılan açıklamada, Mourinho'nun, dünya genelinde açlığın yok edilmesi çalışmalarına destek vereceği ve bulunduğu konumu değerlendirerek açlığa duyarlılığı artırmak için çalışacağı kaydedildi.

Mourinho ve eşi Matilde'nin bu kapsamda Sahra altı Afrika'da WFP'nin organizasyonlarını birkaç hafta içinde ziyaret etmelerinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, Mourinho'nun futboldaki başarısına değinilerek "Mourinho'nun futbolun dışında başka bir alanda mücadeleye girmesi ve açlığa karşı WFP'ye yardımcı olma kararından mutluluk duyduk" ifadelerine yer verildi.

WFP, açlığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen "Sıfır Açlık" kampanyasını yürütürken dünya genelinde tanınan kişilerden de destek alıyor.

WFP'nin açlıkla mücadele elçileri arasında futbolcular Ronaldinho ve Kaka, şarkıcı Christina Aguilera, televizyon programcısı George Stroumboulopoulos ve oyuncu Drew Barrymore gibi tanınmış kişiler yer alıyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mourinho Açlıkla Savaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement