Mozaik Yolu" İsviçre'den Başladı - Son Dakika
Güncel

Mozaik Yolu" İsviçre'den Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mozaik detaylı eserlerden detaylar Davetlilerden detaylar Demet Sabancı Çetindoğan'ın konuşması Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşması Anadolu'nun tarihi mirasını tanıtmak amacıyla ulusal ve uluslararası projeler geliştiren ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında kurulan ONE Derneği, Türkiye'nin kültürel mirasına, tarihi ve doğal zenginliklerine sahip çıkma amacıyla başlattığı "Mozaik Yolu" projesinin uluslararası ilk adımını, İsviçre'nin Gstaad kasabasında, mozaik detaylı eserlerin de tanıtılacağı bir sergide attı.

12.02.2016 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mozaik detaylı eserlerden detaylar

Davetlilerden detaylar

Demet Sabancı Çetindoğan'ın konuşması

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşması Anadolu'nun tarihi mirasını tanıtmak amacıyla ulusal ve uluslararası projeler geliştiren ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında kurulan ONE Derneği, Türkiye'nin kültürel mirasına, tarihi ve doğal zenginliklerine sahip çıkma amacıyla başlattığı "Mozaik Yolu" projesinin uluslararası ilk adımını, İsviçre'nin Gstaad kasabasında, mozaik detaylı eserlerin de tanıtılacağı bir sergide attı.

İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Gstaad köyünde düzenlenen ve sanatçı Sevan Bıçakçı'nın mozaik detaylı eserlerinin de tanıtıldığı sergiye Demet Sabancı Çetindoğan, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prens Vittorio Emanuele e Marina di Savoia, Prens Michel de Yougoslavie, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten yetkililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çetindoğan, tüm katılımcılara teşekkür ederek "Türkiye'nin binlerce yıllık tarihe sahip şehirleri Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın tanıtımını yapıyoruz. ONE Derneği ve Mozaik projesiyle Türkiye'nin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerine olan ilgiyi artırmak, uluslararası çapta marka olmasını sağlamak için aynı yolu takip ediyoruz. Bugün projemizin ilk adımını İsviçre'de atıyoruz" dedi.

Proje, MÖ 4 binden günümüze kadar sayısız uygarlıkların, kültürlerin, inançların izlerini taşıyan Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerinde, son yüzyılda yapılan kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserin bilinirliklerinin artması ve dünya çapında tanınmasını hedefliyor.

Tüm dünyadan üst düzey kişilerin önemli buluşma merkezi olan Gstaad, ONE Derneği'nin Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin desteğiyle ve ONE Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğüyle yürüteceği projenin uluslararası anlamda ilk tanıtım çalışmasına evsahipliği yaptı.

Gstaad Palace Hotel'de düzenlenen gecede mücevher ustası Bıçakçı'nın mikro mozaik ayrıntılı yüzüklerini de içeren eserleri sergilendi.

Mozaik Yolu Projesi 28 Mayıs'ta Venedik Mimarlık Bienali'nde de tanıtılacak.

ONE Derneği, İsviçre ve İtalya'nın yanı sıra İngiltere ve ABD'de bulunan dünyanın önde gelen müzeleriyle projenin tanıtılması için anlaşma aşamasında olduğunu açıkladı.

Mozaik Yolu" İsviçre\'den Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mozaik Yolu' İsviçre'den Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul'da Festival Havasında Kutlanacak
    14:45 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul'da Festival Havasında Kutlanacak

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İBB tarafından İstanbul'da da çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanacak. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve Şehir Tiyatroları Geleneksel 38. Çocuk Şenliği ile şehrin çocuklarına iki festival birden sunulacak. Dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar 18-24 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde bir araya gelecek. Başta Üsküdar ve Arnavutköy meydanları olmak üzere İstanbul’un 19 farklı noktasında konserler, şenlikler, halk dansları gösterileri, atölye çalışmaları ve renkli oyunlar da çocuklar için gerçekleşecek.


Advertisement