MS Günü'nde Farkındalık İçin Halkla Bir Aradaydı - Son Dakika
Güncel

MS Günü'nde Farkındalık İçin Halkla Bir Aradaydı

MS Günü\'nde Farkındalık İçin Halkla Bir Aradaydı

Dernek tarafından düzenlenen basın toplantısıyla başlayan ekinlikler, caz piyanisti Kerem Görsev'in, MS hastalığına dikkat çekmek ve hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için sahne almasıyla sona erdi.

01.06.2018 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Multipl Skleroz Derneği (İMSD), 30 Mayıs Dünya MS Günü'nde farklı etkinliklerle halkla bir araya geldi.

İstanbul, 1 Haziran 2018 – İzmir Multipl Skleroz Derneği (İMSD), her yıl Mayıs ayının son Çarşamba günü olarak belirlenen Dünya MS Günü'nü Roche İlaç Türkiye'nin koşulsuz katkılarıyla düzenlenen çeşitli farkındalık etkinlikleriyle kutladı. Günün açılışı İzmir MS Derneği Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, Genel Sekreter Nur Akkor, Yönetim Kurulu Üyeleri Şebnem Oktay ve Gülgün Levent tarafından yapıldı ve hastalık hakkında önemli bilgiler basınla paylaşıldı.

Prof. Dr. Egemen İdiman, gerçekleşen toplantıda, MS'in bir gün ansızın geliveren ve bugün için kesin bir tedavisi olmayan beyin ve omuriliğin önemli bir hastalığı olduğunu söyledi. İdiman, Multipl Skleroz'un önemli bir nörolojik hastalık olmanın yanında önemli bir sosyal olgu olduğunu ifade ederek, "Multipl Skleroz iş kaybı, eş kaybı, eğitim kaybı, sosyal ortam kaybı, yaşam süresi kaybı gibi kayıplara yol açar" dedi.

'Ülkemizin ilk MS köyünü kurmayı hedefliyoruz'

İzmir MS Derneği'nin kuruluşundan, çalışma ve hizmetlerinden bahseden İdiman, 1988 yılında sivil toplum örgütlerinin bu denli etkin olmadığı bir dönemde MS'li hasta ve yakınları, gönüllüler, konuya ilgi duyan doktor, psikolog, hemşire ve diğer ilgili kişilerce kurulduğunu, İzmir MS Derneği'nin 30. yılını da Dünya MS Günü'nde kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. İzmir MS Derneği olarak şimdiki hedeflerinin ise Urla-Kekliktepe'de derneğin kendisine ait 9 bin metrekarelik arazide Türkiye'nin ilk MS köyünü kurmak olduğunu kaydeden İdiman, bu zamana kadar hedeflediği tüm olayları başardıklarını, bundan sonraki hedeflerini de gerçekleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Desteklerinden dolayı başta İzmirlilere teşekkür eden Prof. Dr. Egemen İdiman, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Roche İlaç Türkiye'ye de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev, etkinlikler kapsamında "MS Farkındalık Konseri" ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde MS hastalığına dikkat çekmek için sahne aldı. Konser, Kerem Görsev'in MS hastalarının yaşadıkları problemlere ve yaşanabilecek kayıplara dikkat çekmek için piyano eserini tek elle çalmasıyla başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MS Günü'nde Farkındalık İçin Halkla Bir Aradaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement