Mskü Tıp Fakültesi Ilk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Mskü Tıp Fakültesi Ilk Mezunlarını Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını verdi.

23.05.2017 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını verdi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Mezunların bundan sonraki meslek hayatlarında ülkesine, vatanına, milletine önemli çalışmalar yapacağına inandığını belirten Çiçek, gerek toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesinde gerekse sağlıklı hayatın devam ettirilmesinde sağlık çalışanlarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Etik kurallar içerisinde insan odaklı insan sevgisi ile çalışılması gerektiğine değinen Çiçek, "Farklılıkları dikkate almadan insan sevgisini göz önünde bulundurarak bilginizi, deneyiminizi, uygulamanızı yapmalısınız. İnsana değer vermek, bilgisini, deneyimini kullanarak insanın acısını gidermektir. Onun için hepinizin Hipokrat yeminine bağlı kalacağınıza inanıyorum. Bugün Tıp Fakültemizden mezun oluyorsunuz, yani bir miladı gerçekleştiriyorsunuz." diye konuştu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

En önemli misyonlarının dünya standartlarında öğrenci yetiştirmek olduğunu vurgulayan Harmandar, bu nedenle son dönemde Tıp Fakültesini tercih eden öğrenci sayısında da artış yaşandığını dile getirdi.

Fakültelerinde mesleğini dünyanın her yerinde icra edebilecek nitelikli hekim yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Harmandar, şunları kaydetti:

"Bu yolda yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı da öğretim kadrosundaki hocaları ayrı ayrı kutluyorum. Mezun olan yeni doktorlarımıza da bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim. Eğer biz ülkemize, vatanımıza, milletimize ve insanımıza hizmet etmek istiyorsak sağlıklı bir toplum yetiştirmek zorundayız. Bu anlamda sağlıklı toplum yetiştirmek için yeni mezunlarımız kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir."

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, fakülteyi birincilikle bitiren Burcu Gündüz'e diplomasını ve hediyelerini verdi. Gündüz, daha sonra Vali Çiçek, Rektör Harmandar ve Fakülte Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan ile mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Törende, Yunanistan Hipokrat Kurum Başkanı Anstotalen Patitis tarafından mezun olan öğrencilere Hipokrat resmi ve yemini bulunan belge hediye edildi

Yunanistan'dan gelen Hipokrat Derneği üyesi Minas Chatziantoniou ile öğrenciler törende orjinal hipokrat yeminini canlandırdı.

Törende, Tıp Fakültesi Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan ile öğrenciler hekimlik andını okuyarak mesleğe ilk adımlarını attı. Daha sonra öğrenciler salonda keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu aileleri ile paylaştı.

Törene Vali Çiçek'in yanısıra CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile protokol üyeleri, öğrencilerin aileleri katıldı.

Mskü Tıp Fakültesi Ilk Mezunlarını Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mskü Tıp Fakültesi Ilk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.


Advertisement