Mşü'den Ünidap Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı - Son Dakika
Yerel

Mşü'den Ünidap Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı

Mşü\'den Ünidap Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) 28-30 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek ‘ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı’ için tüm hazırlıklar tamamlandı.

26.09.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) 28-30 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek 'ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı' için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitelerinin ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortak projesi olan ve DAP, DAKA, SERKA ve KUDAKA ile işbirliği içerisinde yapılacak olan "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı" için tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. Rektör Polat, "Muş Alparslan Üniversitesi ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortak projesi olarak hayata geçirilen ve DAP, DAKA, SERKA ve KUDAKA ile işbirliği içerisinde hazırlıkları tamamlanan ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı 28-30 Eylül 2016 tarihlerinde Muş Alparslan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferansta Doğu Anadolu Bölgesi'ne has sorunlar, bunların çözüm yolları, imkanlar ve bölgenin gelecek vizyonu yerli ve yabancı akademisyenlerden, bürokratlardan, mülki idare amirlerinden, sivil toplum temsilcilerinden, iş adamları ve sanayicilerden oluşan geniş ve seçkin bir topluluk tarafından ele alınarak değerlendirilecek" dedi.

Konferansın ana konusunun sosyal kalkınma ve sosyal değerler olarak belirlendiğini kaydeden Rektör Polat, "Toplantıda, bilhassa oluşturulmasında üniversitelerin öncülük edeceği ortak akılla bölgenin kalkındırılmasına ilişkin hamlelere yön vermek ve bir yol haritası çizmek için tartışmalar yapılacak. Konferansın ana konusu, sosyal kalkınma ve sosyal değerler olarak belirlendi. Konferansta sunulacak bildirilerin büyük bir kısmı sosyal kalkınma hakkında olsa da bölgenin kalkınmasıyla ilişkili olarak kültür, turizm, tarım, eğitim, enerji ve sanayi oturumlarına da yer verildi. Konferans Prof. Dr. Richard W. Mansbach, Prof. Dr. Ellen Pirro, Prof. Dr. Rövşan Guliyev, Doç. Dr. Iveta Reinholde, Dr. Viktorija Sipilova gibi yabancı ve Prof. Dr. Ömer Çaha, Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Dr. Hande Özsan Bozatlı gibi yerli birçok önemli ismi bir araya getirecek. Aynı tarihlerde gerçekleştirilecek olan ÜNİDAP Uluslararası Karma Resim ve Heykel Sergisi ile usta fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez'in fotoğraf sergisi de konferans katılımcılarına ve ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacak" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mşü'den Ünidap Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement