Mü'den Bazı Akademisyenlerin Çıkarılması - Son Dakika
Güncel

Mü'den Bazı Akademisyenlerin Çıkarılması

Mü\'den Bazı Akademisyenlerin Çıkarılması

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesindeki görevlerinden alınan bazı akademisyenler, üniversitenin Anadoluhisarı yerleşkesi önünde, öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

16.02.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesindeki görevlerinden alınan bazı akademisyenler, üniversitenin Anadoluhisarı yerleşkesi önünde, öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

686 Sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen arasında bulunan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Baran Uncu ile araştırma görevlileri Canan Özbey ve Fırat Çapan, fakültedeki eşyalarını toplayarak üniversiteden ayrıldı.

Anadoluhisarı yerleşkesinden ellerinde çeşitli dövizler taşıyan öğrencilerle birlikte çıkan öğretim görevlilerini, yerleşke önünde de bir grup öğrenci alkışlarla karşıladı.

Akademisyenlere destek açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de katıldı.

Yerleşke önünde basın açıklaması yapan Taşkın, öğrencileri ile gurur duyduğunu ve kendilerine onların sahip çıktığını ifade ederek, "Geleceğimizi rahatlıkla ve memnuniyetle bu insanlara emanet edebileceğimize bir kez daha inandım. Bu benim güvenimi ve inancımı tazeledi. Mücadele ederken onurumu, gücümü arttırdı. Kimseden nefret etmemem gerektiği ve kimseye kızgınlık duymamam gerektiğini gösterdi. Belki bazılarına acıyabilirim. Çünkü ben bir siyasi tarihçiyim. İleride bu dönemin tarihini yazarken bazılarının çok ciddi utanacağını biliyorum. Ben ve benim arkadaşlarım, haksızca işlerinden olanlar işlerine dönecekler ve onurlu bir hayatı sürdürecekler. Gece rahat uyuyacaklar bundan eminim." dedi.

Açıklamanın ardından, Taşkın ve diğer akademisyenler, öğrenciler tarafından çiçeklerle uğurlandı.

Bu arada, polisin üniversite ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mü'den Bazı Akademisyenlerin Çıkarılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement