Muayenehanedeki cinayetin failini 15 yıl sonra banttaki parmak izi ele verdi - Son Dakika
Güncel

Muayenehanedeki cinayetin failini 15 yıl sonra banttaki parmak izi ele verdi

Muayenehanedeki cinayetin failini 15 yıl sonra banttaki parmak izi ele verdi

Kağıthane'de, Mualla Irmak'ın (42) 2005 yılında çalıştığı muayenehanede öldürülmesine ilişkin bir yıl önce banttaki parmak izi sayesinde yakalanan Irak uyruklu sanık Muhammed Kamal Majid Berkhtar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası istedi.

09.03.2021 11:47  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane'de, Mualla Irmak'ın (42) 2005 yılında çalıştığı muayenehanede öldürülmesine ilişkin bir yıl önce banttaki parmak izi sayesinde yakalanan Irak uyruklu sanık Muhammed Kamal Majid Berkhtar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Irak uyruklu 39 yaşındaki Muhammed Kamal Majid Berkhtar "sanık", Irmak'ın eşi ve kızı ise "müşteki" olarak yer aldı.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, gönderildiği ağır ceza mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Kağıthane'de faaliyet gösteren jinekolog M.A'ya ait muayenehanede 2005 yılında meydana gelen olayda, Mualla Irmak'ın ağzı koli bandı ile kapatılarak 23 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlatıldı.

Irmak'ın öldürülmeden önce cinsel saldırıya uğradığı, atleti üzerine yapılan incelemede ortaya çıkan DNA profilinin Serkan Güvenç'e ait olduğunun belirlendiği aktarılan iddianamede, bunun üzerine yakalanan Serkan Güvenç'in yargılandığı davada hapis cezası aldığı belirtildi.

İddianamede, karar temyiz aşamasındayken Güvenç'in cezaevinde ölmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verildiği anlatıldı.

Olay yerinde maktulün ağzının kapatılmasında kullanılan koli bandının iç yüzeyinden elde edilen bir adet parmak izinin Irak vatandaşı Muhammed Kamal Majid Berkhtar'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine yeniden soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, sanığın yakaladığı ve tutuklandığı kaydedildi.

6 farklı isim kullanmış

Sanık Berkhtar'ın 15 yıllık sürede 6 farklı isim kullandığı anlatılan iddianamede, sanığın soruşturma aşamasında alınan ifadesine yer verildi.

Berkhtar, cezaevinde ölen Serkan Güvenç'i tanıdığını ve kendisine zaman zaman harçlık veren Güvenç'in olay gününde bir yerden alacağının olduğunu ve kendisiyle gelmesini istediğini söyledi.

Bunun üzerine maktulün çalıştığı muayenehaneye gittiklerini ifade eden Berkhtar, bekleme odasında dururken Güvenç ve maktulün girdiği odadan sesler geldiğini belirtti.

Sanık Berkhtar, burada boğuşma sesleri duyması üzerine içeri girdiğini anlatarak, odaya girdiğinde maktulün kanlar içinde sırtüstü yatar vaziyette olduğunu, Güvenç'in elindeki bıçağı tutarak "Seni de öldürürüm." diyerek maktulün bacağına bir kez vurdurduğunu öne sürdü.

İddianamede, Güvenç'in tehdidiyle maktule vurduğunu kabul eden Berkhtar'ın ancak maktulün ağzındaki koli bandında çıkan parmak izine ilişkin bir açıklama yapamadığına işaret edilerek, sanığın olayı hiçbir makama bildirmediği vurgulandı.

"Maktulün bağırmasını, kendisinin savunmasını ve yardım istemesini engelledi"

İddianamede, sanığın, Serkan Güvenç'in cinsel saldırı suçunda ve öldürme kararının icrasında maktulün ağzını koli bandı ile bantlandığının alınan uzmanlık raporu ile belirlendiği anlatılarak, "Sanık maktulün ağzını bağlayarak serbest hareket etmesini, kendisini savunmasını, bağırarak yardım istemesini engellemiştir. Dolayısıyla suç öncesinde birlikte suç işleme iradesi dosyaya yansıtılamamışsa da suçun icrası sırasında oluşan birlikte suç işleme kararı dahi asli faillik için yeterli kabul edilmiştir." değerlendirmesi yapıldı.

"Hürriyeti tahdit" suçunun zamanaşımına uğraması nedeniyle bu suç yönünden Berkhtar hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtilen iddianamede, "ırza geçme" suçundan ise bu sürenin dolmadığı kaydedildi.

İddianamede, Berkhtar'ın "bir suçu gizleme veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından olay tarihinde geçerli olan 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılması istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muayenehanedeki cinayetin failini 15 yıl sonra banttaki parmak izi ele verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.


Advertisement