Muazzez Ersoy'un 16 Yaşındaki Halini Görenler Tanıyamıyor - Son Dakika
Magazin

Muazzez Ersoy'un 16 Yaşındaki Halini Görenler Tanıyamıyor

Henüz 16 yaşındayken nikah masasına oturan ve bu evlilikten bir çocuğu olan Muazzez Ersoy'un düğün fotoğrafını görenler büyük şaşkınlık yaşıyor.

21.04.2016 11:17  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk halk müziğinin en güçlü seslerinden biri olan Muazzez Ersoy'un ünlü olmadan önce ilginç bir yaşam hikayesi vardı. Henüz 16 yaşındayken ilk evliliğini yapan ünlü sanatçının o döneme ait fotoğrafı hayranlarını şaşırtıyor.

GERÇEK İSMİ: HATİCE YILDIZ

Gerçek ismi Hatice Yıldız Levent olan ünlü sanatçı, 1958 yılında Edirne Uzunköprü'de hayata gözlerini açtı. 33. hükümetin kültür bakanlığının tavsiyesiyle devlet sanatçısı ünvanına 1998'de layık görülen sanatçı "Kraliçe" takma adıyla bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün "iyi niyet elçisi" seçilmiştir.


ANNESİ SAYESİNDE MÜZİĞE MERAK SALDI

Çocukluğu ve gençlik yılları İstanbul'un Kasımpaşa semtinde geçen sanatçının müzikle ilgilenmesinde en büyük etken annesinin müziğe olan ilgi ve sevgisi oldu. Annesinin bu tutkusu sanatçıyı gençlik yıllarında etkisi altına aldı ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi.

KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİ, 2 YIL SONRA BOŞANDI

İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi müzik hocalarından dersler aldı. Sanatçı «tezgahtarlık» yaparak[7][8] kazandığı birikimlerini müzik dersleri için harcadı. 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve iki yıl evli kaldı. Bu evlilikten Ender isminde bir oğlu oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra müzik dersleri almaya devam etti. Şöhret merdivenleri hızla tırmanan Ersoy, kısa sürede Türkiye'nin en güçlü sesleri arasındaki yerini aldı.


Muazzez Ersoy\'un 16 Yaşındaki Halini Görenler Tanıyamıyor

Son Dakika Magazin Muazzez Ersoy'un 16 Yaşındaki Halini Görenler Tanıyamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • qamill: Ulkemin gariban vatandasi gecim derdinden babasini görse tanimiyor. Bunu gorup tanimamis cokmu yaa 34 3 Yanıtla
  • osmanli: sesi cok iyi 12 1 Yanıtla
  • 19: Bu ülke için şehit olan yok olup gıden hayatlar yetım kalan cocuklar yürekler kan aglarken böylesıne rezillikler umurumda deyıl aziz şehitlerimiz sizler hakkınızı helal edın bu sacmalıklar kadar konusulmadınız 3 0 Yanıtla Didem: Ne alaka iyice sacmaliyorsunuz şehirlere tabiki üzülüyoruz ama elden birsey gelmiyor 0 1

Advertisement