Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu Açıldı

Çankırı'da hayırsever desteğiyle yapımı tamamlanan Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

23.04.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da hayırsever desteğiyle yapımı tamamlanan Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, okul açılışında yaptığı konuşmada, bu eserin çok önemli olduğunu ifade etti.

Okulun yapılması için destek veren Muazzez Amaratoğlu'nu tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Özcan, şunları söyledi:

"Bugün Çankırı için çok önemli bir olay gerçekleştiriyor. Çankırı'nın zengini var, iş adamı var, sanayicisi, ticaret yapanı, esnafı var ama bizim gönlümüzde taht kuran Muazzez Teyzemiz var. Bu, örnek olsun. Fabrikası olmayan, ticarethanesi olmayan emekli bir bayanın yapabileceği eserlerin bir tanesi burada. Ben buradan tüm zengin ve hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Okullarımızı yenileyelim, dersliklerimizi yenileyip eğitim kalitemizi hep birlikte artıralım."

Öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Özcan, "Burada öğrenim görecek çocuklarımızın Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmalarını diliyorum." dedi.

Hayırsever Muazzez Amaratoğlu ise okulun tamamlanıp açılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kendisi için çok önemi bir gün olduğunu belirten Amaratoğlu, şunları söyledi:

"Bugün o kadar gururlu, o kadar mutluyum ki, duygumu tarif edemem. O kadar güzel şeyler izledim ki, beni bunlar çok duygulandırdı. Hiç birşey emeksiz ve tek başına asla olmuyor. Mutlaka dostların ellerini uzatması, yardımla ve paylaşımla oluyor. Bu okulun yapılmasında da bunu görüyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz, Valimiz, Belediye Başkanımız büyük destek verdiler. Temelini attığımızı gördük, çatısının çıkıldığını da gördük. Ben zengin değilim, 5 kuruşun hesabını yapan bir insanım. Karnım acıktığında bir simit dahi almayan bir insanım ama bu okulun yapılacağı zaman kuruşun hesabını yapmadım."

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Diç ise Belediyenin eğitim alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından okulun yapılmasına desteği dolayısıyla Vali Özcan, Amaratoğlu'na plaket verdi.

Yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya mal olan okulun 1 milyon 500 bin lirasını Amaratoğlu, kalan bölümü ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandı. Dört katlı olarak inşa edilen okulda 24 derslik, laboratuvarlar, spor ve konferans salonu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement