Mucit Apartman Görevlisi Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Mucit Apartman Görevlisi Destek Bekliyor

Konya'da ilkokul mezunu apartman görevlisi Ramazan Parlak, matkaptan çalı budama, çamaşır makinesinden ise çim biçme makinesi yaptı Parlak: "En büyük hayalim yaptığım makinelerin piyasada yer alması, üretilmesi ve satılması. Çocukluğumda oyuncaklarımı kendim yapıyordum, büyüdükçe hedeflerim de hayallerim de büyüdü. Sanayi odaları, ilgili kurumlarımız destek verirse projelerimi daha da geliştiririm"

07.07.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyalı apartman görevlisi Ramazan Parlak, matkaptan çalı budama, çamaşır makinesinden ise çim biçme makinesi icat etti.

Mucit Ramazan Parlak (44), yaptığı aletlerle görenleri hayrete düşürüyor. Makine tasarımlarını kartonlara çizirek ortaya çıkaran Parlak, çalışmalarını görevli olduğu apartmanın bahçesinde gerçekleştiriyor.

Peyzaj ve çevre düzenleme aletleri yapan Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerekli desteğin verilmesi halinde yaptığı makineleri geliştirilebileceğini söyledi.

İlkokul mezunu olduğunu, ekonomik nedenlerden dolayı eğitim göremediğini dile getiren Parlak, uzun yıllar köyde çobanlık yaptığını, çocukluğunda makine mühendisi olmayı hayal ettiğini anlattı.

Çiftçilikle uğraştığı yıllarda işlerini kolaylaştırmak için makine yapmayı düşündüğünü belirten Parlak, "İhtiyaç duyduğum aletleri yapmak için her şeyi tüm detaylarına kadar hesapladım. Fikir üretmeye başladım. Kendi imkanlarımla evimin bahçesinde ilk makineyi yaptım. Bir arkadaşımla 5-6 makinenin işini yapabilecek bir çeşit ekin, sılaj biçme ve toplama makinesini ortaya çıkardık. Kontrollerini ve testlerini başarıyla gerçekleştirdik ama yüksek maliyet gerektirdiği için çok fazla geliştiremedik. Konya sanayisinden ve birkaç kurumdan destek bekledik fakat olmadı" dedi.

Matkaptan çalı budama makinesi

Gündelik işlerini kolaylaştırmak için ev aletleri icat eden Parlak, görevli olduğu apartmanın yeşil alan düzenlemesini matkaptan geliştirdiği çalı budama makinesiyle yaptığını kaydetti. Çalışmalarını, "Eski makinelerin parçalarını kullanarak faklı işlevler için yeni makineler yapmak" şeklinde tanımlayan Parlak, şöyle devam etti:

"Yaptığım makineleri kendim kullanıyorum. İşlerimi kolaylaştırıyor. Bahçede otları ve çimleri biçiyorum. Küçük bir atölyem var. Çamaşır makinesinin merdanelerinden hamur açma makinesi yaptım. Hamur bezesini ortaya koyuyorsunuz, onu açıyor. Tabi biraz eksiği var. Bunun yanında ot biçme makinemiz var. Matkapın ucuna devirdayım şeklinde dönen aparatla onun ucuna bağlı makas koyduk. Matkap döndükçe makas da işliyor. Çok seri olduğu için işimi büyük ölçüde kolaylaştırıyor."

Yaptığı aletlerin çevresindekilerin ilgisini çektiğini, merak edip görmek isteyenler olduğunu dile getiren Parlak, "En büyük hayalim yaptığım makinelerin piyasada yer alması, üretilmesi ve satılması. Çocukluğumda oyuncaklarımı kendim yapıyordum, büyüdükçe hedeflerim de hayallerim de büyüdü. Sanayi odaları ve ilgili kurumlarımız destek verirse projelerimi daha da geliştiririm" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mucit Apartman Görevlisi Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement