Müezzinoğlu ve Filistinli Bakan'dan Gazzeli yaralılara ziyaret - - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu ve Filistinli Bakan'dan Gazzeli yaralılara ziyaret -

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail saldırısı sonucu yaralanan Gazzeliler'den Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınanların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Şu anda hastaların tedavisine ilişkin bir sıkıntı yok" dedi.

28.08.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail saldırısı sonucu yaralanan Gazzeliler'den Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınanların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Şu anda hastaların tedavisine ilişkin bir sıkıntı yok" dedi.

Müezzinoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malik ile Gazzeli yaralıları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etmek ve sağlık durumları hakkında bilgi almak üzere Yenimahalle Devlet Hastanesine geldi.

Konuk Bakanı hastane girişinde karşılayan Bakan Müezzinoğlu, kısa bir süre baş başa görüştüler. Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamları ile yapılacak görüşmeler için hastaneden ayrılmak zorunda olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendisinin, yaralılar hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldığını belirten Müezzinoğlu, ayrılmak zorunda kaldığından konuk Bakana, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın eşlik edeceğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Hastaların tedavisine ilişkin bir sıkıntı olmadığını" ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hepsi, son derece düzenli ve sağlık bir tedavi sürecindeler. Bugün itibariyle 33 Gazzeli yaralı daha Türkiye'ye getirilecek. Uçağımız, hastaları almak üzere Telaviv'e gitti. Bu akşam, inşallah Afyon'a getireceğiz. Şu anda bir vefatımız oldu. O da burada yoğun bakımda olan bir hastamızdı. Uçaktan indirilirken de hayati tehlikesi yüksek bir hastaydı ve maalesef vefat etti. Bunun dışında yara tedavileri ağır olan 2 hasta GATA'ya gönderildi. Bir grup hasta da fizik tedavi için Dışkapı'ya gönderildi. Tedaviler devam ediyor. Olağanüstü bir sıkıntı yok."

-"80 kişilik bir ekip Gazze'ye gitmek için izin bekliyor"

Müezzinoğlu, bir gazetecinin Gazze'ye doktor gönderilmesine ilişkin sorusu üzerine, "80 kişilik bir ekip Gazze'ye gitmek için izin bekliyor. Türkiye, gerek Sahra Çadırı ve gerekse sağlık ekibine destek olmak üzere her türlü yardımı yapmaya hazır" dedi.

Yardımların ulaştırılmasında en büyük sorunun izin konusundan kaynaklandığının altını çizen Müezzinoğlu, "Çünkü giriş çıkışlar, İsrail kontrolünde. İki yüz hastanın gelişi ile ilgili izin verildi. Bu süreci devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, açıklamasının ardından hastane bahçesinde bulunan çocuklarla sohbet etti, onları kucağına alarak ileride hangi mesleği yapmak istediklerini sordu. Vatandaşların sıkıntılarını da dinleyen Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta hiç kimsenin sorun yaşamaması için çalıştıklarını söyledi.

Bir vatandaşın, hasta nakil araçlarında sıkıntı olduğuna ilişkin şikayetini dinleyen Müezzinoğlu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Müezzinoğlu ve Filistinli Bakan\'dan Gazzeli yaralılara ziyaret -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu ve Filistinli Bakan'dan Gazzeli yaralılara ziyaret - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement