Tortum Müftüsü Büyük, Erzurum İl Müftü Yardımcılığına Atandı - Son Dakika
Yerel

Tortum Müftüsü Büyük, Erzurum İl Müftü Yardımcılığına Atandı

Tortum Müftüsü Büyük, Erzurum İl Müftü Yardımcılığına Atandı

Yaptığı çalışmalar ve ürettiği projelerle tanınan Tortum Müftüsü Celal Büyük, Erzurum il Müftü Yardımcılığına atandı.

03.12.2013 19:11  Güncelleme: 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı çalışmalar ve ürettiği projelerle tanınan Tortum Müftüsü Celal Büyük Erzurum İl Müftü Yardımcılığına atandı. Göreve başladığı günden beri personeliyle olan gönül bağı nedeniyle personelini seven müftü olarak bilinen Büyük Tortum ilçesinde bir çok ilke imza attı.

2 OLAN KUR'AN KURSU SAYISI 46'YA YÜKSELTİLDİ

"Eğitimli bireyler, Huzurlu Yarınlar" ilkesinden hareketle tüm kesimlerin dini eğitimini önemsediklerini belirten Müftü Büyük, 2009 yılında sadece iki olan Kur'an kursu sayısını 2013 itibariyle kırk altıya çıkardı. Konu ile alakalı bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, "Açılan bu kurslar, özellikle köyde yaşayan bayan halkımızın hem dini gelişimi hem de sosyal gelişimi açısından büyük bir önem arz etmektedir. Kur'an Kurslarımızda görev yapmakta olan bayan hocalarımız bayanlarımıza bir taraftan dinimizin güzelliklerini öğretirken diğer taraftan da sosyal ve beşeri ilişkiler konusunda bilgiler vermektedirler." dedi.

Özellikle bayanlar arasında yaygın olan batıl inanç ve hurafelerle mücadele noktasında da önemli bir görev üstlenmekte olan Kur'an kurslarının ihtiyaç odaklı olarak istenilen her noktada açılabileceğini söyleyen müftü Büyük, bu kapsamda isteyen vatandaşlarımız istedikleri saatlerde kurs hizmetlerinden faydalanabileceklerini belirtti.

SOSYAL MEDYADA SAYFA AÇAN İLK MÜFTÜLÜK

Erzurum'un Tortum İlçe Müftülüğü, facebook, youtube ve twitter'da yerini aldı. Tortum Müftüsü Celal Büyük, "Daha fazla faydalı paylaşım için arkadaşlarınızı davet ediniz" sloganıyla daha önce facebook'ta sayfa açtıklarını ve bu sayfa sayesinde binlerce kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Şimdi ise sosyal iletişim ağı youtube ve twitter'da yer aldıklarını belirten Müftü Büyük, bu sayede daha geniş kitlelere ulaşmayı ve daha çok insana din hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca Camiye Gidiyorum Dinimi Öğreniyorum, Etkinliklerle Hafızlık Eğitimi, Yolumuzu Aydınlatanlar ve Kahvehaneler Kitap Açıyor Tortumlular Okuyor adlı projeler gibi bir çok çalışmaya imza atan Müftü Büyük'ün Erzurum İl Müftülüğünde daha aktif rol alarak kuruma katkıda bulunması bekleniyor. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tortum Müftüsü Büyük, Erzurum İl Müftü Yardımcılığına Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement