Müftü Öztürk'ten Bayramda Silah Kullanılmaması Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Müftü Öztürk'ten Bayramda Silah Kullanılmaması Uyarısı

Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, bayram sabahları havaya ateş açılması geleneğinden vazgeçilmesini isteyerek, " Dinimizde böyle bir şey yok" dedi.

16.08.2012 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, bayram sabahları havaya ateş açılması geleneğinden vazgeçilmesini isteyerek, " Dinimizde böyle bir şey yok" dedi.

Öztürk, Çarşamba İlçe Müftülüğünün iftarında yaptığı konuşmada, yaklaşan Ramazan Bayramı için bazı uyarılarda bulundu.

Bayramda yaşanan trafik kazalarına işaret eden Öztürk, bayramda yola çıkacak olanların dikkatli olmalarını isteyerek isteyerek, "Yaklaşan bayram öncesinde görevli imam arkadaşlarımız camilerde verdikleri vaazlarda bayramda yola çıkacak vatandaşlarımızı uykusuz olmamaları konusunda uyarsınlar. Her sene bayram trafiğinde pek çok vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bizler de vatandaşlarımızı uykusuz olmamaları konusunda bilinçlendirmeliyiz" diye konuştu.

-"Bayram sabahları havaya ateş açmaya son verin"

Bayramda namaz çıkışında silah atılmasının da yanlış olduğunu dile getiren Öztürk, her yıl maganda kurşunu için insanların öldüğüne işaret ederek, bu gelenekten vazgeçilmesini istedi.

"Dinimizde böyle bir şey yok" diyen Öztürk, şu uyarılarda bulundu:

"Bu konuda da vatandaşlarımızın uyarılması ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Maganda kurşunundan bu ülkede pek çok insan hayatını kaybetti ve dinimizde bir insanın canını alan bütün Müslümanların canını almış gibi günah işlemiş sayılıyor. Bu konuda da vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor."

Bayramlarda küs olanların da barışmalarının büyük sevap olduğunu hatırlatan Öztürk, "Zaten küs olanların 3 günden fazla küs kalmamaları gerekiyor. Bayramda küs olanları da barıştırmalıyız ve küslükleri bitirmek için çabalamalıyız."

Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen iftara ise, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Subaşı, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Ağcagüney Belediye Başkanı Kemal Öztürk, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Yaşar Karaman/ Fatma Kalay

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müftü Öztürk'ten Bayramda Silah Kullanılmaması Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement