Muğla-Amiral Turgutreis'in Torunu Öldü - Son Dakika
Güncel

Muğla-Amiral Turgutreis'in Torunu Öldü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan, Amiral Turgutreis'in torunlarından Haris Tengiz, 105 yaşında yaşamını yitirdi.

06.03.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan, Amiral Turgutreis'in torunlarından Haris Tengiz, 105 yaşında yaşamını yitirdi. Tengiz, bugün toprağa verildi. Bodrum'un Akçaalan Mahallesi'nde doğduktan sonra ilçede Bodrum mandalinası ticaretiyle uğraşan ve Bodrum Yarımadası'nın en yaşlı insanı olarak bilinen, 4 çocuk ve 10 torun sahibi Haris Tengiz, dün (pazartesi) akşam evinde yaşamını yitirdi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından ve Bodrum Oda Orkestrası kurucularından Numan Pekdemirin de dayısı olan Haris Tengiz, yardımseverliğiyle biliniyordu. Turgutreis Mahallesi'ndeki Amiral Turgutreis İlk ve Ortaokulu'nun arsalarını bağışlayan, yöresinde maddi durumu kötü kişilere yaptığı yardımlarla tanınan Tengiz'in ölümü ilçede üzüntü yarattı. Dünyaca ünlü Türk denizcisi Amiral Turgutreis'in torunlarından olan ve 1970'li yıllarda, o dönem belde olan Turgutreis'te Adalet Partisi'nden belediye meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı yapan Tengiz, kentin sevilen isimleri arasında yer alıyordu.

Tengiz'in cenazesi, Akçaalan Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilerek, dua edildi ve helallik alındı. Ardından cenaze için Turgutreis Akçaalan Mezarlığı girişinde namaz kılındı. Tengiz'in akrabaları, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze namazının ardından tabutu omuzlara alınarak, 100 metre ilerideki aile kabristanına getirildi. Tengiz, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tengiz'in yeğeni Cengiz Mandalinci, dayısının Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın tavsiyesi ile Turgutreis'in çeşitli yerlerine okaliptus ağaçleri diktiğini söyledi.

Numan Pekdemir, Dayım Amiral Turgutreis'in torunu olmakla ve doğduğu büyüdüğü kente hizmet etmekle her zaman gurur duydu. Bodrum'un en yaşlısıydı, yaşayan bir tarihti. Böyle bir değerin yeğeni olmakla hem gururluyum hem de üzüntülüyüm. Nur içinde yatsın, Allah mekanının cennet eylesin dedi.

Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon da, Haris amcamız Bodrum'un en yaşlısı ve yaşayan tarihiydi. Gerek kişiliği gerek yardımseverliği ile ilçemizin örnek insanlarındandı. Bodrum'un tarihine ekonomisine yön veren değerlerinden biriydi, Allah rahmet eylesin dedi.

Muğla-Amiral Turgutreis\'in Torunu Öldü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla-Amiral Turgutreis'in Torunu Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement