Muğla - Artık Hepsi Kemer Takacak - Son Dakika
Güncel

Muğla - Artık Hepsi Kemer Takacak

Muğla - Artık Hepsi Kemer Takacak

Artık hepsi kemer takacakOsman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan uygulamada, devrilme ve emniyet kemeri simülatörü ile çok düşük hızda da olsa kaza anını yaşayanların ortak söylemi "Emniyet kemeri takmak gerekli" oldu.

15.05.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artık hepsi kemer takacak

Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan uygulamada, devrilme ve emniyet kemeri simülatörü ile çok düşük hızda da olsa kaza anını yaşayanların ortak söylemi "Emniyet kemeri takmak gerekli" oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, emniyet kemeri takma bilincini geliştirmek amacıyla farklı bölgelerde vatandaşlara uygulamalı eğitimler devam ediyor. Bir römork üzerine sabitlenmiş ve 360 derece dönen simülatör olan otomobille yürütülen uygulamalardan biri de Bodrum'da yapıldı. Bodrum Belediye Meydanı'ndaki trafik polisleri eşliğindeki uygulamaya Bodrumlular'ın yanı sıra yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Simülatör araca binenler "Kesinlikle emniyet kemeri takmak gerekli" diyerek bu konuda hemfikir oldu. Vatandaşlardan bazıları simülatör araç içerisindeyken gerçek bir kaza anını düşündüklerini söyledi. Simülatörün oldukça yavaş döndüğünü belirten Tolga Bayrak, "80-90 kilometre hızla giderken kaza yaptığımı düşünemiyorum. Emniyet kemeri şart diyorum" dedi. Ehliyetini kısa bir süre önce aldığını belirten Güzel Can Uygun ise "Simülatörle, kaza hissini yaşadım. Emniyet kemerim olmasaydı herhalde her yerim yara bere olurdu" dedi. Tatilci Demet Karataş ise "Araç dönerken emniyet kemerinin belli bir sınırı olduğu için orada tuttu. Uzun yolda emniyet kemeri takıyorum ama kısa yolda da takmamız gerekiyor" diye konuştu. Uygulama sırasında kemer takmadan bu deneyimi yaşamak isteyen bir kişi, şoför mahalline bindiği simülatör durduğunda kendini sağ tarafta ön yolcu koltuğunda buldu. Uygulamaya katılanlardan çığlık atanların yanı sıra cep telefonu ile araç içerisinde yaşadıklarını görüntülemeye çalışanlar da oldu.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE BAĞLI YAŞIYOR

Simülatörün yanından tekerlekli sandalye ile geçen Arif Lapaoğlu, 26 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Lapaoğlu "Emniyet kemerini takmamıştım. Ne yazık ki şu an gördüğünüz gibi tekerlekli sandalyeye bağlı kaldım" diye konuştu.

Yabancı turistler de trafik polislerinin bilgilendirmeleri sonrasında simülatöre bindi. Bir kaza anında sürücü ve yolcuların başta kafa ve göğüs olmak üzere olası yaralanma ve ölüm riskini azaltan koruyucu bir düzenek olan emniyet kemeri kullanma bilincini artırmak amacıyla yürütülen uygulananın, Bodrum'da 3 gün süreceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel - Türkiye-Muğla/ Bodrum - Osman URAS

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla - Artık Hepsi Kemer Takacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement