Muğla Büyükşehir deniz ulaşımını canlandıracak - Son Dakika
Ekonomi

Muğla Büyükşehir deniz ulaşımını canlandıracak

Muğla Büyükşehir deniz ulaşımını canlandıracak

Muğla'nın turizm merkezlerinde yaz aylarında artan nüfus ve araç trafiğine çözüm noktasında Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımını canlandırmak için hareke geçti.

19.08.2020 18:39  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın turizm merkezlerinde yaz aylarında artan nüfus ve araç trafiğine çözüm noktasında Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımını canlandırmak için hareke geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm eksenli sürdürülebilir deniz ulaşım modeli oluşturulması işi liman yatırım fizibilitesi için (GEKA) Güney Ege Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı.

GEKA fizibilite çalışması için 199 bin TL hibe vereceği projede, Bodrum Yarımadası ve çevresinde fizibıl olan deniz hatları tespit edilecek ve bu hatlar için gerekli altyapı çalışmaları hazırlanarak yatırım yapılacak. Bodrum Yarımadası çevresinde hayata geçecek proje ile Bodrum'un turizm noktaları arasında ve uygun yolculuk değerlerine ulaşılması sağlanacak.

Proje kapsamında Bodrum- Akyaka, Bodrum- Marmaris gibi güzergahlarında hizmet vermek hedeflendi. Bu çalışmalar sonucunda bir deniz ulaşım modeli kurulacak. Muğla'nın diğer kıyılarında da bu model örnek alınarak yatırımlar yapılacak.

GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan; kültür turizmini de destekleyecek bu fizibilite çalışmasının Muğla'nın yerel özelliklerine oldukça uygun bir proje olduğunu, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi gibi fırsatlar doğuracağını ifade ederken diğer illere de örnek oluşturacağını söyledi.

Başkan Gürün: Denizlerimizde ulaşım ağı için çalışıyoruz

1480 km kıyı şeridi, dantela gibi kıyıları ile Muğla'nın mavi yolculuğun başladığı şehir olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu güzelliklerin deniz yoluyla da görülmesi, ulaşımın denizlerden sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkan Gürün; "Muğlamızda özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı misafirlerimizle ilçelerimizin nüfusu 2-3 katına çıkıyor. Birbirinden değerli ilçelerimizi görmek isteyen misafirlerimiz için karadan olduğu gibi denizden de ulaşım imkanı sağlamaya çalışıyor, örneğin Bodrum'dan Datça'ya araçlı feribot seferi düzenliyoruz. Muğla büyük bir coğrafya olduğu için sadece karadan değil deniz ulaşımını da kullanarak vatandaşlarımıza hizmet götürmek istiyoruz. GEKA ile birlikte deniz ulaşım modelleri için protokol imzaladık. Onların desteği ile kısa sürede masmavi sularımızda vatandaşlarımıza hizmet götürmek istiyoruz" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Muğla Büyükşehir deniz ulaşımını canlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement