Muğla Cumhurbaşkanına Sosyal Medya Hakaret Iddiasıyla Ifade Verdi - Son Dakika
Güncel

Muğla Cumhurbaşkanına Sosyal Medya Hakaret Iddiasıyla Ifade Verdi

Cumhurbaşkanına sosyal medya hakaret iddiasıyla ifade verdiCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

03.03.2017 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanına sosyal medya hakaret iddiasıyla ifade verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bodrum Polis Merkezi'ne giderek, iki saat süreyle ifade veren Yanık'ı, partililer yalnız bırakmadı.

Aynı zamanda bilgisayar programcısı olan CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık (29) hakkında bir süre önce, Facebook'taki çeşitli tarihlerdeki paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu ileri sürülüp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunuldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Yanık'ı ifade vermeye çağırdı. Yanık, bugün öğle saatlerinde avukatı Emine Yenilmez Aydoğan ile Bodrum Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi. İki saat süreyle ifade veren Yanık'a polis merkezine gelirken, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla Kolları Başkanı Tufan Yakar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 200 kişilik bir grup eşlik etti. Polis merkezinden çıkışta bir açıklama yapan Yanık, "Sosyal paylaşım sitelerinden yaptığım açıklamalarla ilgili birisi şikayette bulunmuş bu yönde ifademi aldılar. Sonuçta bir muhalefet partisinde siyaset yapan biriyim. Bu nedenle eleştiri hakkımı kullanıyorum. Eleştiri hakkımı ve özgürce düşüncelerimi paylaştım. Kimseye hakaret etme niyetim olmadığı gibi hakarette de etmedim" dedi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de tam da referandum aşamasında bu tür şikayetlerin yoğunlaşmasının çok doğru bulmadıklarını belirtip, "Ancak polis arkadaşlar da bunun rutin bir şey olduğunu referandum ile ilgisi olmadığını belirtti. Sadece şikayet üzerine ifade aldıklarını, büyütülecek bir şey olmadığını ve gözaltı kararı olmadığını söyledi" dedi. Yanık, daha sonra beraberindekilerle parti binasına geçti.

Muğla Cumhurbaşkanına Sosyal Medya Hakaret Iddiasıyla Ifade Verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Cumhurbaşkanına Sosyal Medya Hakaret Iddiasıyla Ifade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement