Muğla'da Akbelen Ormanı Davasında 'Yürütmeyi Durdurma' Kararı Kaldırıldı, Çevreciler Tepkili: "Bu Baskılar Bizi Yıldıramaz" - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Akbelen Ormanı Davasında 'Yürütmeyi Durdurma' Kararı Kaldırıldı, Çevreciler Tepkili: "Bu Baskılar Bizi Yıldıramaz"

Muğla 1. İdare Mahkemesi, Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda genişletilmek istenen kömür madeni sahasıyla ilgili ağustos ayında verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararını kaldırdı. İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık, karara "Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez" diye tepki gösterdi.

03.12.2022 16:34  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESMA TURAN

Muğla 1. İdare Mahkemesi, Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı'nda genişletilmek istenen kömür madeni sahasıyla ilgili ağustos ayında verdiği 'yürütmeyi durdurma' kararını kaldırdı. İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık, karara "Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez" diye tepki gösterdi.

Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nın Yeniköy Kemerköy Termik Santrali'ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi kararına karşı İkizköylülerin mücadelesi sürüyor. İkizköylüler, ormanı YK Enerji'ye tahsis eden bakanlık kararına karşı çıkarak karşı dava açmış ve bölgede üçüncü bilirkişi keşfi yapılmıştı. Çıkan bilirkişi keşfi raporunun ise "bilimsellikten uzak" olduğunu söyleyen İkizköylüler, rapora itiraz etmiş ve raporu hazırlayan bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI KALDIRDI

Muğla 1. İdare Mahkemesi ise üçüncü bilirkişi raporuna dayanarak geçen ağustos ayında verdiği 'yürütmeyi durdurma' kararını kaldırdı.

Kararı ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren İkizköy Çevre Komitesi ve Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Derneği Başkanı Necla Işık, şunları söyledi:

"Akbelen Ormanı'mızı korumak için çıktığımız bu uzun, zorlu yolda 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanı Yeniköy Kemerköy şirketine Akbelen Ormanı'nın ruhsat iznini devretmiştir, parayla satmıştır. Biz de buna karşı dava açtık. Akbelen Ormanı'nda üç kez bilirkişi keşfi yapıldı ve maalesef üçüncü bilirkişi keşfinde, bilirkişilerin bütün raporları kötü çıktı. Üçüncü bilirkişi keşfinde bilirkişilere, Akbelen Ormanı'nın içindeki zeytinlikleri, Akbelen Ormanı'nın bizim için ne anlama geldiğini, gerek suyla gerekse burada bize nefes oluşuyla anlatarak gösterdik. Görüyoruz ki ne demek istediğimizi anlatamamışız. Gelen kötü rapor sonucunda yine üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz yangın zamanında bu şirket ormanımıza girerek kesim yapmış, 100'ün üzerinde ağaç kesmiş ve bunları ifşa ettikten sonra da yine jandarma ve kolluk güçlerinin müdahalesiyle alandan atılmıştık. Bunun ardından da yürütmeyi durdurma kararı almıştık. Bu kötü gelen raporla birlikte mahkeme maalesef yürütmeyi durdurma kararını kaldırmış bulunuyor.

"BU MÜCADELEDEN DE ZEYTİNLERİMİZDEN DE VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Biz, Akbelen Ormanı kesilmesin, yok olmasın, yanmasın diye 500 gündür burada nöbet tutuyoruz. Hiç kimsenin bunu gördüğü, duyduğu yok maalesef. Bütün bilirkişiler gözünü kapatmış, kulağını tıkamış durumda. İkizköylüler olarak hiçbirine haklarımızı helal etmiyoruz. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez. İçinde yüzlerce, on binlerce zeytinliklerimiz var. Zeytin yasasına göre Akbelen Ormanı kesilemez. Nöbetimiz devam ediyor, herkesi dayanışmaya bekliyoruz."

Muğla\'da Akbelen Ormanı Davasında \'Yürütmeyi Durdurma\' Kararı Kaldırıldı, Çevreciler Tepkili: "Bu Baskılar Bizi Yıldıramaz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muğla'da Akbelen Ormanı Davasında 'Yürütmeyi Durdurma' Kararı Kaldırıldı, Çevreciler Tepkili: 'Bu Baskılar Bizi Yıldıramaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement