Muğla'da Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Muğla'da Ekonomi Zirvesi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bugün Bodrum'un ekonomik gücünü, iki sektör ayakta tutmaktadır.

12.04.2018 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bugün Bodrum'un ekonomik gücünü, iki sektör ayakta tutmaktadır. Birisi turizm, diğeri de inşaat sektörü." dedi.

Hürriyet Gazetesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğinde, ilçedeki gayrimenkul ve turizm yatırımlarını değerlendirmek üzere "Ekonomi Zirvesi" düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hürriyet köşe yazarı Ertuğrul Özkök, DenizBank Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar ile Hürriyet ekonomi yazarları, Bodrum'daki gayrimenkul şirketi yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocadon, burada yaptığı konuşmada, Bodrum'un çok huzurlu ve güvenli bir yer olduğunu söyledi.

Bodrum'un yaşam kalitesi anlamında herkesin kafasında olan bir şehir olduğunu ifade eden Kocadon, "Bu huzur ve güveni buranın ekonomik gücü sağlıyor." dedi.

İlçenin ekonomik gücünün düşürülmemesi gerektiğine vurgu yapan Kocadon, şöyle konuştu:

"Bugün Bodrum'un ekonomik gücünü iki sektör ayakta tutmaktadır. Birisi turizm, diğeri de inşaat sektörü. Özellikle turizm sezonunda Bodrum Belediyesi olarak inşaat sektörüne zaman zaman fren basıyoruz. Hatta 2014-2015 yılları arasında hiç inşaat ruhsatı kesmedim diyebilirim. Turizmimizde bu yıl yükselme başladı. Bodrum'un dengesini korumak zorundayız. Bodrum cazibesi yüksek bir yer."

Hürriyet köşe yazarı gazeteci Ertuğrul Özkök de Bodrum'un dünyanın turizm merkezi haline geldiğini, bunu yaşayarak öğrendiğini ifade etti.

"Bodrum kuruluş efsanesine bağlı kaldı" diyen Özkök, "Bodrum temellerinde entelektüel bir hüzün olan şehirdir. Entelektüel hüzün, aslında çok önemli ve çok verimi olan bir yatırımdır." ifadesini kullandı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen programda katılımcılar, gayrimenkul şirketi yetkililerine ilçede yapılan inşaat çalışmalarına ilişkin soru sorma fırsatı da buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Muğla'da Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement