Muğla'da "Sakin Şehir" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da "Sakin Şehir" Çalıştayı

Türkiye'nin 15. "Sakin Şehri" olmak için başvuru yapan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, "Cittaslow Köyceğiz" konulu çalıştay düzenlendi.

24.02.2017 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 15. "Sakin Şehri" olmak için başvuru yapan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, "Cittaslow Köyceğiz" konulu çalıştay düzenlendi.

Kulak Mesire alanında gerçekleştirilen toplantıda, "Sakin Şehir" unvanının kazanılması için gerekli kriterler ve bu unvanın ilçeye katacağı değerler ele alındı.

Cittaslow Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Barkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cittaslow'un kendi kendini anlatması sürecini başlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Köyceğiz'in, Cittaslow'un elde edilen sonuçlar ve insanları mutlu etme becerisiyle kendi kendini anlatacağını belirten Barkan, "Köyceğiz'in aslında birçok yönüyle kendiyle uyumlu bir sakinliği var. Bu sakinlikten de üretkenliği sağlayabiliyor. Ama bazı noktalarda ufak tefek katkılara ihtiyaç olabilir. Bunları da biz Cittaslow Türkiye olarak vermeye çalışacağız." dedi.

Barkan, Cittaslow'un Köyceğiz'e çok yakıştığını, mutlu insanların mutluluğunu sürdürülebilir hale getirmek için bir kapı aralamaya çalıştıklarını dile getirdi. Çalışmanın sonuçlarını da paylaşacaklarını kaydeden Barkan, "Türkiye genelinde Köyceğiz gibi yani yöreye özgü kültürel, sosyal özellikleri olan 14 belde bulunuyor. Dünya turizminde düşüş yaşanırken, sakin şehirlerde artış var." diye konuştu.

"Sakin kent kavramını kendiliğinden elde etti"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Alkan da Köyceğiz'in, bakanlık tarafından belirlenen 16 özel çevre koruma bölgesinden birisi olduğunu dile getirdi.

Köyceğiz'de Cittaslow kapsamında teknik bir gezi gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, "Bu bölgede bugüne kadar yaptığımız birçok yatırım var. Ortak yaptığımız projeler var. Köyceğiz'de Cittaslow Projesi'ni desteklediğimizi, elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek için burada bulunuyoruz. Köyceğiz sakin kent kavramını kendiliğinden elde etmiş bir bölge. Bunun tescilinin alınması için yapılan çalışmalara da katkı sunmak istiyoruz." diye konuştu.

Köyceğiz Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Halil Karanfiloğlu, Köyceğiz'in Cittaslow felsefesine uygun olduğunu hissettiklerini ve uluslararası düzeydeki belediyeler birliğine katılmak istediklerini belirterek, 2017 yılı içerisinde "Cittaslow Köyceğiz" olarak anılmak istediklerini söyledi.

Daha sonra çalıştaya katılanlara Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Köyceğiz Belediye Başkan Vekili Muhammet Sül tarafından yöreye özgü, bal, kekik ve çamurdan oluşan birer hediye paketi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da 'Sakin Şehir' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement