Muğla'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı

Ortaca'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli olarak yapılacak Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin temeli atıldı.

15.09.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli olarak yapılacak Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin temeli atıldı.

Gölbaşı organize sanayi bölgesinde düzenlenen törende konuşan Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca'nın, limon, portakal, nar ve domates gibi ürünlerde bölge liderliğine her zaman oynayan bir yer olduğunu söyledi.

İlçenin ticaret ve tarımda da Muğla'nın Sakaraltı bölgesinin merkezi olma konumunda olduğunu ve her geçen gün daha büyük adımlar atıldığını ifade eden Ürkmezer, "Üreticilerimiz birlik olarak hareket ederse maddi anlamda kazanır, biz tüketiciler de daha iyi, sağlıklı ürünleri, uygun fiyata tüketiriz. Bölgede soğuk hava depolarında büyük eksiklik vardı. Bu soğuk hava deposuyla da üreticinin hayali gerçek oluyor" dedi.

Ürkmezer, bölgedeki üreticilerin yıllardır kooperatifleşmek ve kooperatife ait soğuk hava deposu hayalinin olduğunu belirten Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü de deponun bir an önce tamamlanıp ürünleri iç ve dış piyasada değerlendirmeyi planladıklarını kaydetti.

Deponun 3 bin 100 metrekarelik bir alanda kurulacağını anlatan ORMESKOOP Başkanı Süleyman Tosun da "Tesiste yaklaşık 300 ton mal depolanacak. Paketleme kısmında da 5 bin ton civarında ürün işlemeyi planlıyoruz. Tesisimiz üreticimize ve bölgemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement