Muğla'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Muğla'daki Orman Yangını

Muğla'daki orman yangının ardından bölgeye ulaşan AFAD ve Türk Kızılayı ekipleri, mağdurların yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

08.09.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki orman yangının ardından bölgeye ulaşan AFAD ve Türk Kızılayı ekipleri, mağdurların yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Menteşe ilçesindeki orman yangınının ardından evleri yanan, hayvanları telef olan vatandaşlar yalnız bırakılmıyor. Yangının hemen ardından devletin desteğini yanlarında gören mağdurların yaraları sarılmaya çalışılıyor.

AFAD ve Türk Kızılayının yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kurulan çadırlarda kalan vatandaşlara destek oluyor. Vatandaşların kullanması için tankerlerle bölgeye su taşınıyor.

Bazı vatandaşlar da, bahçelerinden getirdiği sebze ve meyveleri mağdurlara ikram ediyor. Sağlık sorunu yaşayanlar kontrolden geçiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında bölgeye gelen 40 gönüllü, görüştüğü mağdurların acısını paylaştı.

"Günlük 500 kişiye yemek dağıtıyoruz"

Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ekip şefi Muammer Ütebay, yangından iki saat sonra bölgeye geldiklerini söyledi.

İhtiyaçların hemen karşılandığını aktaran Ütübay, "Sıcak çorba ve çay ikramı yapıyor, günlük 500 kişiye yemek dağıtıyoruz." dedi.

Yerkesik Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktor Fikret Kurt, düzenli kullandıkları ilaçlar yanan hastalara yardımcı olduklarını dile getirdi.

Çok sayıda kişinin sağlık kontrolünden geçirildiğini anlatan Kurt, ihtiyaç sahiplerine ilaçların ulaştırılacağını kaydetti.

"Devletimiz yanımızda"

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında çok sayıda evin zarar gördüğünü anımsattı.

Mağduriyetlerin giderilmeye çalışıldığını vurgulayan Uzun, "Devletimiz yanımızda. İhtiyaçlarımız karşılanıyor. Mağdurları çadırlara yerleştirdik, konteynerlerin yeri hazırlanıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement