Muğla'dan depremzedelere destekler sürüyor - Son Dakika
Güncel

Muğla'dan depremzedelere destekler sürüyor

Muğla\'dan depremzedelere destekler sürüyor

Muğla'da, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelere yardım için başlatılan kampanyalara ve kente getirilen afetzedelere destekler devam ediyor.

13.02.2023 16:41  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelere yardım için başlatılan kampanyalara ve kente getirilen afetzedelere destekler devam ediyor.

Merkez ilçe Menteşe'de, Valiliğin ayni bağış ve ana dağıtım deposuna vatandaşlar, kurum ve belediyenin getirdiği yardım malzemeleri ayrıştırılıp kolilere konulduktan sonra tırlara yüklenerek, deprem bölgesine gönderiliyor.

Türk Kızılay Muğla ve Menteşe şubeleri, ilçedeki evlere yerleşen 503 depremzedenin kuru gıda, hijyen ve giysi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kızılay şubesinde sabahın ilk saatlerinde çalışmaya başlayan görevliler ve gönüllüler, AFAD'ın gönderdiği listeden afetzedeleri tek tek arayarak taleplerini alıyor.

Taleplere göre hazırlanan paketler ekiplerce depremzedenin evlerine teslim ediliyor.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, gazetecilere, afetin ilk gününden itibaren gönüllülerle hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Fethiye, Marmaris ve Bodrum

Fethiye ilçesinde Kaymakamlık koordinesinde tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlar tarafından getirilen gıda, giyecek, battaniye, ısıtıcı ve hijyen malzemeleri İlçe Gençlik Spor Salonu ve belirlenen yardım toplama merkezlerinde toplanıyor. Toplanan malzemeler, ilçede konuk edilen depremzedelere dağıtılıyor.

Marmaris'te ise Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYD) kampanyası kapsamında Çamdibi Mahallesi'ndeki Karayolları 26. Şube Şefliği Marmaris Bakımevi depolama alanında yardımlar kabul edilmeye devam ediliyor.

SYD ekipleri, vatandaşlar, dernek ve kurumlardan gelen yardımları listeleyip tasnif yaptıktan sonra kamyonlarla Muğla Valiliğine teslim ediyor.

Bodrum ilçesinde yardım malzemeleri, Konacık Mahallesi'ndeki Herodot Kültür ve Bodrum Gençlik merkezlerinde toplanıyor.

Kaymakamlık ve Bodrum Belediyesi koordinasyonunda yürütülen yardım organizasyonuyla toplanan yardımlar, tırlarla AFAD aracılığıyla afet bölgesine gönderiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'dan depremzedelere destekler sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan fidan dağıtımının, bitkisel üretimi artırmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin öncelikli olarak faydalandığı ifade edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement