Muğla-Dansçılar Marmaris'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Muğla-Dansçılar Marmaris'te Buluştu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Kıyı Ege Dans Okulları Buluşması gerçekleştirildi.

18.12.2017 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Kıyı Ege Dans Okulları Buluşması gerçekleştirildi. 3 ülke ve Türkiye'deki 7 ilden den 20 dans okulunun yaklaşık 300 öğrencisi, bir diskoda bir araya geldi. Buluşmada Bodrum Dans Kulübü (BDK) üyesi zihinsel engelli dansçılar gösterileri ile ilgi odağı oldu. Marmaris Barlar Sokağı'ndaki bir disko, 'Kıyı Ege Dans Okulları Bulaşması' etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlki gerçekleştirilen 'Marmaris, Bodrum ve Kuşadası' (MABOKU) Kıyı Ege Dans Okulları Buluşması'na İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Manisa Yalova, Muğla ve ilçesi Bodrum, Fethiye, Marmaris'in yanı sıra Ukrayna, Rusya ve İtalya'daki 20 dans okulundan 300 dansçı katıldı.

ENGELLİ DANSÇILAR GECEYE DAMGASINI VURDU

Etkinlikte, Bodrum Dans Kulübü'nün (BDK), 'Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu' adı altında 4 ay önce hayata geçirdiği proje kapsamında üç engelli çift de sahne aldı. Aileleri ile birlikte buluşmaya gelen, öğrenmede zorluk yaşayan zihinsel engelli üç çift pistte hünerlerini sahneledi. Engelli dansçılar öğretmenleri eşliğinde 'bachata' dansı yaptı. Gösteri sonrası engelli çiftler, engelli olmayan dansçlarla 45 dakika süren dans performansında bachata, tango, rumba ve çaça yaparak performansları ile izleyenleri hayran bıraktı.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINDA İÇİNDE YER ALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ

Amaçlarının engelli gençleri sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlamak olduğunu söyleyen Bodrum Dans Okulları Başkanı Fatih Özvezneci, 23 yaş ve üzeri engelli gençlerimizin öğrenmek için gidecekleri çok okul olmadığı için bu sosyal projeyi dört ay önce hayata geçirdik. Öğrenme zorluğu çeken ve geç öğrenen zihinsel engelli dans meraklısı özel çocuklarımızı okulumuzda buluşturduk. Verilen eğitimlerle muhteşem bir ilerleme kaydettiler. İlki Marmaris'te gerçekleştirilen Kıyı Ege Dans Okulları buluşmasında ilk defa bu kadar kalabalık grup önünde danslarını yaptılar. Onlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler, özel çocuklarımızla gurur duyduk dedi.

Bodrum Dans Okulları Latin Dansları Eğitmeni Serdar Türkmen de Özel çocuklarımızın hayatında içinde yer alması için gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında bugün neler yapacaklarını herkes gördü. Özel çocuklarımıza fırsat ve eğitim verilirse başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Bizler de bunu gösterdik. Bugün özel çocuklarımın pistte başarısı bizleri çok gururlandırdı dedi.

Dansçıların hem birbirleriyle tanıştığı hem de hünerlerini sahnelediği etkinlik, günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

Muğla-Dansçılar Marmaris\'te Buluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla-Dansçılar Marmaris'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement